Díky uvolnění restrikcí, které byly zavedeny pro zamezení šíření Covid-19, byli pořadatelé Peklo Severu 2020 nuceni start odložit. Podle původního plánu měli být nyní odjeté už dva závody. Nově je start závodní série plánovaný na červenec. I přes to, že závody by bylo možné uspořádat dříve, pořadatelé se z preventivních důvodů rozhodli až pro červencové termíny.

Prvním závodem bude 4. července GEMA XC Hrádek ve Varnsdorfu. Přímo v České Kamenici se odjedou dva závody – 25. července a 23. srpna. Oba závody se jedou na terénních XC okruzích. Finále letošního Pekla Severu se pojede 19. září tradičně nabitý Fofr cup v Prysku, který letos slaví už 25. ročník. Proti původnímu plánu je závodů o jeden méně. Ve startovce chybí zrušený maraton v německém Sebnitz.

Peklo Severu staví svou filozofii na své otevřenosti a přátelském prostředí pro závodníky každého věku a výkonnostní kategorie. Kategorie jsou vypsané už pro děti 0-3 roky. Cílem je nabídka smysluplného využití volného času pro děti a dorostence a závodění na klasických přírodních cross country okruzích. Termíny jsou finální a pořadatelé doufají, že vše proběhne podle plánu. V případě komplikací jakéhokoliv typu se závod zruší. Držte palce pořadatelům i závodníkům.

Termíny:

4. 7. 2020 - Cross-country - GEMA XC Hrádek, Varnsdorf

25. 7. 2020 - Cross-country - Okruhy pod Jehlou, Česká Kamenice

23. 8. 2020 - Cross-country - O pohár starosty, Česká Kamenice

19. 9. 2020 - Maraton - Fofr cup, Prysk