2. etapu s cílem ve městě Lobethal na jihu Austrálie rozhodl Luke Plapp ve stoupání Fox Creek a udržel se sám na čele až do cíle a dostal na druhé místo celkového pořadí. Etapa začala únikem čtyř jezdců, za kterými se v hlavním poli seřadili závodníci týmu BikeExchange, kteří pracovali pro lídra závodu Luka Durbridge. BikeExchange nedal uprchlíkům moc prostoru a v posledních třiceti kilometrech se únik rozplynul. 

Vedoucí čtveřice byla dostižena pod stoupáním Fox Creek a z rozpadajícího se pelotonu začali někteří závodníci nastupovat. Luke Plapp, teprve dvacetiletý australský reprezentant a špičkový časovkář (druhý na MS juniorů v Innsbrucku za Remcem Evenepoelem), ujel soupeřům přes vrchol Fox Creek. Za ním se vytvořila skupina vedená týmem BikeExchange, ale Plapp využil svých tempařských schopností a dotáhl únik až do cíle s náskokem 33 sekund. Ve spurtu malé skupiny byl nejrychlejší Tim Roe (Cervélo-Tonsley Village), třetí skončil Kaden Groves (BikeExchange). 

Plapp se posunul na druhé místo průběžného pořadí, ale stále ztrácí na Durbridge dvě minuty a deset sekund. Na třetí místě je Raphael Freiensten (InForm Insight TM Make) s odstupem 2:28. 

"Byla to hodně těžká etapa a celá byla na nás. Kluci ale byli velmi dobří. Lucas Hamilton jel na čele celý den, byl skvělý a ostatní se drželi u mě, starali se o mě a dodávali jídlo a pití," říká lídr závodu Luke Durbridge. "Luke Plapp předvedl úžasný výkon na posledních 200 metrech stoupání a i když jsme u toho byli, nic jsme s tím nedokázali udělat. Myslím, že tohle stoupání a sjezd zná, takže to od něj bylo působivé a klobouk dolů před ním. Ale udrželi jsme dres a jsme v pohodě, máme za sebou další den." 

Santos Festival of Cycling - 2. etapa:
1. Luke Plapp (Austrálie) 2:38:42
2. Tim Roe (Cervélo-Tonsley Village) + 0:33
3. Kaden Groves (Team BikeExchange) + 0:33

Santos Festival of Cycling - Celkové pořadí:
1. Luke Durbridge (BikeExchange) 5:13:33
2. Luke Plapp (Austrálie) + 02:10
3. Raphael Freiensten (InForm Insight TM Make) + 02:28

Kompletní výsledky na TourDownUnder.com.