Tým UAE Emirates před novou sezónou poměrně výrazně posiloval, zejména o mladé a talentované závodníky. Lídrů má také hodně a ti se musejí rozdělit o tři Grand Tours. Tadeje Pogačara proto čeká debut na Tour de France. Třetí muž letošní Vuelty preferuje červencový závod kvůli výrazně horskému profilu. 

Společně s Pogačarem míří na Tour také Fabio Aru. Bývalý italský šampion už na Tour vyhrál etapu a vezl žlutý trikot, ale po dvou špatných letech už nemá plnou důvěru týmu a žádný třítýdenní etapák už mu vedení týmu nesvěří. Nejspíš ho čeká role horského domestika Tadeje Pogačara. Pokud v sobě neprobudí svou nejlepší formu. V takovém případě by mohl jet o pódium. 

Ale UAE Emirates nechce jet pouze na celkové pořadí, zkusí i hromadné dojezdy s Fernandem Gaviriou. Kolumbijský sprinter byl v prvním roce v novém celku zbržděn dlouhodobými zdravotními problémy, ale chce se vrátit na Tour a navázat na svá vítězství.  

Na Giro směřuje úplně jiná sestava. Poprvé od roku 2012 pojede Alexander Kristoff a bude lídrem na hromadné dojezdy. Je možné, že se objeví i na Tour de France, ale v tom případě v roli rozjížděče spurtů pro Gaviriu. Na etapy by měli jet Italové Davide Formolo a Diego Ulissi, ačkoliv Formolo může zasáhnout i do první desítky celkového pořadí.  

Formolo se chystá i na Vueltu, kde se potká s Davidem de la Cruzem, další novou posilou. Španělský vrchař se v Ineosu trápil, ale stále má ambice usilovat o celkové pořadí Grand Tours. Svou příležitost dostane také mladý Jasper Philipsen, belgický sprinter, který už má za sebou velmi zajímavý debut na Tour de France. 

"Cílem je být konkurenceschopní v celkovém pořadí velkých etapových závodů, stejně jako ve sprinterských dojezdech. Na Giro máme Kristoffa, který už delší dobu chtěl do Itálie jet. Formolo bude lídrem na celkové pořadí a Ulissi zkusí etapy. Na Tour pojedeme s Pogačarem, ale bez tlaku na výsledek. Bude závod brát den po dni. Aru se soustředí čistě na celkové pořadí a Gaviria dostane šanci ve spurtu. A nakonec se Formolo a De la Cruz podělí o Vueltu a mladého Belgičana Philipsena čeká na Vueltě debut, na své druhé Grand Tour," shrnul plány Joxean Matxin, ředitel týmu.