Výjezd na Džebel Hafít byl opět hodně zajímaý a tentokrát mnohem taktičtější. Dva nejlepší vrchaři letošního ročníku - Adam Yates (Mitchelton - Scott) a Tadej Pogačar (UAE Emirates) na sebe opakovaně útočili, ale nedokázali se jeden druhého zbavit. Toho využili Alexej Lucenko (Astana), David Gaudu (Groupama - FDJ) a Ilnur Zakarin (CCC) a do posledních metrů etapy tak najížděla pětice závodníků. 

Jako první z favoritů zaútočil Tadej Pogačar. 4,6 kilometru před cílem. Yates ale bez problémů zareagoval a okamžitě ho dojel. Hned poté zaútočil Brit, ale Pogačar se dokázal udržet a do skupiny přijeli i Lucenko a Gaudu. Pogačar to zkusil ještě jednou, ale opět se všichni tři soupeři udrželi. 

Později nastoupil i Gaudu, ale ani jeho pokus nevyšel a dopředu se vrátil Ilnur Zakarin. První pětice dojela posledního uprchlíka Jamese Knoxe (Deceuninck - Quick-Step) 3,5 kilometru před cílem. Pogačar a Yates se následně opět střídali v útočení. 

Až 2,5 kilometru před cílem přišel velmi tvrdý útok Adama Yatese, na který nechtěl Tadej Pogačar reagovat a nechal práci na Alexeji Lucenkovi, ten však Brita nesjížděl a Pogačar za to musel vzít sám a Yatese dostihl až 1,5 kilometru před cílem. 

Už se zdálo, že o vítězství si to rozdají pouze Yates a Pogačar, ale Gaudu a Lucenko se do čela vrátili 800 metrů před cílem, když vedoucí dvojice začala taktizovat. 500 metrů před cílem se dopředu dostal i Zakarin. Jako první v záveru zaútočil Pogačar, ale 300 metrů bylo příliš brzo, Lucenko soupeře předjel a do poslední zatáčky najížděl z první pozice s Yatesem a Pogačarem za sebou. 

Pogačar se nevzdal a na krátké cílové rovince dokázal dostatečně zrychlit a hodit přední kolo na pásku a o malý kousek Lucenka předjel. Kazach už se chtěl začít radovat a zvedal ruce, ale musel je zklamaně vrátit na řídítka. Třetí skončil Yates. Gaudu ztratil 4 sekundy a Zakarin 7 sekund.

„To byl úžasný dojezd. Začal jsem spurtovat příliš brzo. Najeli jsme velmi rychle do zatáčky, ztratil jsem trochu rychlost a Lucenko se přede mě dostal zleva. Ale do levotočivé zatáčky jsme najeli společně a do cíle už to bylo nadoraz. Hodil jsem kolo do cíle a získal jeden centimetr. Jsem šťastný. Tento závod je prvním velkým cílem pro náš tým. Je to náš domácí závod,“ řekl v cíli vítěz etapy.   

V celkovém pořadí se nic zásadního nemění. Yates je stále suverénním lídrem s náskokem 1:01 před Pogačarem. Třetí Lucenko ztrácí 1:33. Gaudu má odstup 1:48. 

Adam Yates byl také spokojený, protože celkové vítězství už mu nikdo nevezme. Je to hotové. Chtěl jsem dnes vyhrát, ale nakonec to skončilo tak, jak to skončilo. Pořád mám dres lídra závodu, takže to byl dobrý den. Bylo to stejné stoupání jako před dvěma dny, takže není překvapivé, že vpředu byli ti stejní kluci. Pogačar je skvělý. Je mladý, takže ho uvidíme vítězit ještě mnohokrát.