O všem se rozhodlo v cílovém stoupání Sierra de Bernia. Ve strmém, 5 kilometrů dlouhém výjezdu zaútočil Tadej Pogačar (UAE Emirates) velmi brzo. Ale nevytvořil si žádný velký náskok. Za nim se v nástupcem střídali jeho největší soupeři, ale Pogačar jel stabilně a udržoval malý náskok. 

Vůbec se nedařilo Alejandru Valverdemu (Movistar), španělský veterán nestačil Pogačarovi ani dalším favoritům a postupně nabíral ztrátu. Za Pogačarem vyrazil dva kilometry před cílem Wout Poels (Bahrain McLaren), ale Pogačara nedojel a byl ostatními pohlcen. Kilometr před cílem to vyzkoušel Daniel Martin (Israel Start-Up Nation), ale stalo se mu přesně to samé, co Poelsovi. 

Pogačar dotáhl svoji snahu až do cíle s náskokem 6 sekund před Poelsem, Taem Geogheganem Hartem (Ineos), Martinem a dosavadním lídrem závodu Jackem Haigem (Mitchelton - Scott). Ten se držel taktiky stabilního tempa a vyšlo mu to velmi dobře, o dres ale přišel. 
Ion Izagirre (Astana), obhájce loňského vítězství, ztratil 32 sekundy. Valverde dojel společně s Marcem Solerem (Movistar) s odstupem 1:14 na Pogačara. 

Trikot lídra nyní patří Tadeji Pogačarovi a s největší pravděpodobností žlutý trikot udrží až do cíle nedělní etapy a stane se celkovém vítězem. Pogačarovi patří také bílý dres nejlepšího mladého závodníka.