V první třetině závěrečné etapy závodu druhé nejvyšší kategorie se zvedlo pár kratších kopečků, ale zbytek byla úplná rovina. Hromadný spurt byla jediná myslitelná varianta. Šance po super sprintera Olava Kooije z Jumbo-Visma vyhrát tady třetí etapu a získat dalších 10 bonifikačních vteřin, ale na průběžného lídra Romaina Grégoirea z Groupama-FDJ ztrácel před etapou na 3. místě 17 vteřin. Musel by tedy vyhrát minimálně dvě ze tří sprinterských prémií a na třetí být alespoň druhý. A Groupama-FDJ by tomu musel nečinně přihlížet. Na průběžném 2. místě se ztrátou 13 vteřin byl sice Kasper Asgreen z Soudal-Quick Step, ale jeho doménou sprint rozhodně není, takže odtud takové nebezpečí nehrozilo. 

Odjelo šest lidí, kteří nikoho neohrožovali a k velké radosti Groupama-FDJ a Romaina Grégoira pobrali body na prvních rychlostních prémiích. Na vrchařských už Alexe Colmana z týmu Flanders ohrozit nemohli. 35 km před cílem bylo po úniku. Došlo na souboj sprinterů. Soudal-Quick Step si dal záležet a Tim Merlier završil týmové úsilí prvenstvím v etapě. 

Co bylo důležité, Cees Bol (Astana) na 3. místě porazil Olava Kooije, pobral bonifikační vteřiny a díky nim nizozemského sprintera přeskočil v konečném pořadí, kde mu patří za Romainem Grégoirem a Kasperem Asgreenem 3. příčka. Kooije už ale nemohl nikdo připravit o dres nejlepšího v bodovací soutěži. Jeho Jumbo-Visma ovládlo týmovou soutěž.

Celkovým vítězem, a tudíž i nejlepším jezdcem do 23 let, se stal Romain Grégoire z Groupama-FDJ.