loading...

Nejprestižnější týdenní etapový závod sezóny začne náročnou etapou se startem a cílem v Plaisiru. Pouhých pět kilometrů před cílem je zařazeno dlážděné stoupání. Druhá etapa z Chevreuse do Chalette-sur-Loing je určena pro sprintery, ale hrozí silný vítr a terezíny. Pro sprintery je také třetí z Chalette-sur-Loing do La Chatre. 

Pro celkové pořadí bude velmi důležitá čtvrtá etapa, individuální časovka na 15,1 kilometru v Saint-Amand-Montrond. Ačkoliv je krátká, bude profilově i technicky náročná. Maratonská pátá etapa z Gannatu do La Cote-Saint-André měří 227 kilometrů a vede náročným tereném, vhodným pro klasikáře a odolné sprintery. 

Hned šest vrchařských prémií skrývá etapa šestá z Sorgues do Aptu. Na pouhých 160 kilometrech jsou řtyři prémie 2. kategorie a dvě prémie 3. kategorie. Útočit by měli i favorité na celkové vítězství. Ale rozhodující bude sedmá etapa s cílem na vrcholu stoupání La Colmiane. Cílový výjezd měří 16,3 kilometru a v průměru má 6,3 %. 

Závěrečná etapa se startem a cílem v Nice bude tradičně krátká (113,5 km) a kopcovitá, pojede se přes stoupání Col de La Porte (13,1 km, 4,7 %) a Cote de Chateaneuf (6,5 km, 6,6 %). Ale dojezd je nový, končí se před stadionem Allianz Riviera, na kterém hraje fotbalový tým OGC Nice vlastněný společností Ineos. Zde se bude konat také start třetí etapy Tour de France.