Nairo Quintana (Arkea Samsic) zaútočil 4 kilometry před koncem 16kilometrového cílového stoupání a suverénně zvítězil s náskokem 47 sekund před druhým Tiesjem Benootem (Sunweb). Belgičan se pokusil vysvléknout Maximiliana Schachmanna (BORA-hansgrohe) ze žlutého dresu, ale neúspěšně. Německý mistr úkol zvládl, ztratil jen pár sekund a slaví celkové vítězství. Druhý končí Benoot a třetí Sergio Higuita (EF). 

Etapa měla být rozhodující pro celkové pořadí, ale protože byla poslední nejenom pro Paříž - Nice, ale možná pro celou sezónu, přistoupili k ní zúčastnění závodníci hodně aktivně. V počátku útočili nejlepší vrchaři a nakonec se do dlouhého úniku dostala silná skupina s hvězdami Julianem Alaphilippem (Deceuninck - Quick-Step), Albertem Bettiolem (EF), Thomasem De Gendtem (Lotto Soudal) a dalšími cyklisty. 

Právě De Gendt se v závěrečném stoupání ukázal být nejsilnější a dokázal ujet i Alaphilippovi a pokračoval sám. Ve skupině favoritů nebyl žádný příliš silný tým, nejdříve pracoval celek BORA - hansgrohe pro Schachmanna a posléze převzal zodpovědnost Trek - Segafredo pro Vincenza Nibaliho. De Gendt se ale držel dlouho. Dostižen byl až 3 kilometry před cílem raketově akcelerujícím Quintanou. 

Kolumbijský vrchař nebyl ohrožením Maxe Schachmanna, takže se rychle vzdaloval. Němec si dokázal pohlídat útoky Sergia Higuity i Vincenza Nibaliho a dalších. těžší to měl po útoku Tiesje Benoota 1,5 kilometru před cílem. Belgičan bojoval o každou sekundu, dojel druhý se ztrátou 46 sekund za Quintanou, ale sebral šest bonifikačních sekund. Ani to mu nestačilo, Schachmann s vypětím všech sil dokončil s odstupem 12 sekund a udržel žlutý trikot. 

Vybojoval ovšem zelený dres pro vítěze bodovací soutěže. Sergio Higuita se stal jasným vítězem soutěže do 23 let. Nejlepším vrchařem se stal Nicolas Edet (Cofidis) a nejlepším týmem Sunweb. 

Kreuziger míří do karantény

Závod dokončili i čeští cyklisté. Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) skončil na 20. příčce a Roman Kreuziger (NTT) obsadil 24. místo. "Byl to hodně tvrdý den, technický a nahoru dolů. Trochu jiný, než před dvěma lety, když jste to jeli za deště. Po včerejšku se mi nejelo vůbec dobře, hodně jsem si to protrpěl. Ale nechal jsem tam všechno, protože je to poslední závod před tím, než se v Evropě vrátíme k normálu. Závod nám ukázal, na čem je třeba pracovat, základ je dobrý, ale ještě neumíme pracovat s laktátem a když je to tak intenzivní, tak se nohy nedokážou odkyselit. Teď si musím odpočinout a pak stanovit kvalitní plán. Teď letím do Frankfurtu a zítra ráno domů, za rodinou. Čeká mě 14 dní karantény, byl jsem poučený, co můžu a co nemůžu. Je důležité, aby to všichni dodržovali, pokud se odněkud vrací a aby se situace uklidnila."