Tato akce byla plánovaná už dávno a vlastně tak vznikl RACAS jako takový. „Objeli jsme takto Česko už v roce 2019 a bylo to fajn. Jen poslední dva roky nám do toho zasáhl Covid, takže doufáme, že budeme moct konečně vyrazit v roce 2022“, přiblížil akci Jirka Severa.

Myšlenka je taková, že v místě startu, což bude město Vsetín, účastníci naloží potřebnou bagáž do dodávek a vyrazí. Trasa je rozdělena po cca 200 km na devět etap, přičemž v cíli každé je zajištěno ubytování, večeře a někdy i doprovodný program v podobě zajímavé přednášky apod. Ráno po snídani se zase vše zabalí a jede se dál. Po trase bude dle možností připraveno lehké občerstvení a pitný režim, doprovodné vozy zajistí případný servis či svezou účastníka, kterému dojdou síly či bude mít neřešitelný technický problém. „Počítáme i s tím, že by někdo chtěl některou etapu úplně vynechat, nebo třeba zkrátit apod. Doprovodné vozy každého takového účastníka naloží a odvezou do cíle etapy. Chceme zajistit kompletní servis, na jaký jsou zvyklí profíci na světových etapácích“, doplnil Libor Procházka.

Celá akce rozhodně není myšlena jako závod, nepředpokládá se ani, že by se účastníci udrželi pohromadě během celých etap. Přesně dán je start, cíl a doporučená trasa, zbytek je na každém. Maximální kapacita akce je 20 účastníků. Bližší informace jsou k dispozici na webu.