Vliv Bjarna Riise na tým NTT byl okamžitý. Nebo se to tak aspoň zdá. Zkušený dánský stratég přiletěl v lednu do Austrálie na Tour Down Under a jezdci NTT hned předvedli výborný taktický výkon v páté etapě. Domestici počkali na Giacoma Nizzola na vrcholu posledního stoupání, dovezli ho relativně odpočatého zpět do hlavního pole a Ital se odměnil vítězství ve spurtu. Možná je přehnané tvrdit, že za touto výhrou stojí zrovna Riis, ale bylo dobře vidět, že taktika byla zvolena správně a to se v minulé sezóně moc často nedařilo. 

Zvýšené sebevědomí mělo dobrý efekt i na další závodníky NTT. Tým byl aktivní na Saudi Tour, sestava s Romanem Kreuzigerem se snažila pomáhat Reinardtu Janse van Rensburgovi a i když z toho žádné vítězství nebylo, změna nasazení k lepšímu vidět byla.   

Ben O´Connor následně ve 4. etapě Etoile de Bességes ujel všem a dojel si pro druhé vítězství pro NTT v sezóně. Australský vrchař na jihu Francie rozhodně překvapil. Tým se také konečně dočkal jihoafrického titulu, který vybojoval Ryan Gibbons ve spurtu s favorizovaným Darylem Impeyem. A vítězství vybojoval i německý sprinter Max Walscheid ve 3. etapě Tour de Langkawi v Malajsii. 

NTT rozhodně nepatří k nejsilnějším sestavám WorldTour, ale čtyři vítězství do 9. února jsou velmi dobrým začátkem. Vždyť loni Dimension Data získal sedm vítězství za celý rok. Stojí za zlepšením změna atmosféry a zvýšené sebevědomí po příchodu Bjarna Riiseho? Svůj vliv to nepochybně má. Riis je velmi schopný ředitel, zejména co se týká sportovní stránky a vždy dokázal z menších celků dostat hodně. 

Za dob týmu CSC, který rozhodně nepatřil k nejbohatším, dovedl k vítězství na největších závodech Ivana Bassa, Carlose Sastreho, Andyho Schlecka, Stuarta O´Gradyho, Nicka Nuyense, Fabiana Cancellaru a další. Riis s sebou přináší i minulost dopingového hříšníka a asi nikdy nepochybuje o tom, že se dopovalo i v CSC a Riis o tom při nejlepším věděl. 

Zatímco stále existují pochybnosti o Riisově přístupu k zakázaným látkám a z morálního hlediska není zrovna ideálním šéfem týmu, celek NTT už několik týdnů po jeho příchod sbírá vítězství a věří v lepší sezónu, než byla ta předchozí. Velmi důležitá bude forma Michaela Valgrena a dalších klasikářů na dlážděných jednorázovkách. Zde NTT může získat velké vítězství.