Po Tomu Dumoulinovi, Simonu Yatesovi, Vincenzu Nibalim a dalších hvězdách dlouhých etapáků se na Giru objeví i Primož Roglič. Poprvé zde startoval v roce 2016 a pomáhal Stevenu Kruijswijkovi. Po dvou účastích na Tour de France v letech 2017 a 2018 se rozhodl vrátit do Itálie, především kvůli trase a časovkám. 

Roglič letos skončil celkově čtvrtý na Tour de France a vyhrál podruhé za sebou etapu. Netají se proto nejvyššími ambicemi na Giru. Roglič je vynikajícím vrchařem, ale má výhodu v mimořádně dobré časovce. Toho je třeba využít a větší příležitost k tomu bude na Giru. Tým Jumbo - Visma na prezentaci sestavy v Nizozemsku oznámil i několik členů Rogličova podpůrného celku. Pomáhat mu budou Robert Gesink, Laurens De Plus a Antwan Tolhoek v kopcích a na rovině Paul Martens. 

Slovinský cyklista by se měl objevit i na startu Tour de France, ale už ne jako lídr, tím bude Steven Kruijswijk, pátý muž letošního ročníku. Kruijswijk chce minimálně na pódium: "Myslím, že trasa Tour de France mi hodně vyhovuje. Chci udělat poslední krok a dostat se na pódium na Grand Tour. To je můj cíl v příštím roce. Můj hlavní cíl." 

Pokud to Kruijswijkovi nevyjde na Tour de France, bude mít ještě jednu příležitost na Vueltě. Bude tedy mít stejný program jako letos. Na Tour i Vueltu se chystá také sprinter Dylan Groenewegen. Jeden z nejrychlejších cyklistů světa bude mít hodně prostoru, protože letos už vyhrál dvě etapy na Tour a dohromady čtrnáct závodů. 

Velmi ambiciózní jsou také klasikáři týmu Jumbo - Visma. Novou hvězdou je Wout van Aert, mistr světa v cyklokrosu oznámil svůj jarní program. Začne na Omloop Het Nieuwsblad, vynechá Strade Bianche, pojede Milán - Sanremo, E3 BinckBank a Gent - Wevelgem a následně monumenty Kolem Flander a Paříž - Roubaix. Jarní sezónu uzavře na Amstel Gold Race. Druhým lídrem na klasiky bude Mike Teunissen a zaměřit se více na jednorázové závody chce i spurtér Danny van Poppel. 

Foto Jumbo - Visma, Sirotti