Velké plány na Tour de France oznámil tým a jeho lídři na oficiální prezentaci v Amsterdamu. Jumbo - Visma vezme na Tour de France všechny své lídry na celkové pořadí. Tom Dumoulin, Primož Roglič a Steven Kruijswijk se pokusí vyhrát. 

"Cílem je vyhrát Tour" oznámil jasně Tom Dumoulin. "Naplno, se třemi lídry. Bylo fajn zjistit, že na máme všichni tři stejný názor." Tým také už přesně ví, kdo bude tři lídry na Tour doprovázet, budou to Wout van Aert, Tony Martin, Laurens De Plus, Sepp Kuss a Robert Gesink. 

"Udělali jsme si analýzu všech Grand Tours posledních pěti let. Jaký vliv na celkové pořadí má časovka, jaké bylo složení týmu, který jel o vítězství a hájil dres lídra a našli jsme společné znaky. Musíme na Tour jet s nejsilnějším možným týmem," vysvětluje Merijn Zeeman, sportovní ředitel Jumbo - Visma. "Pak budeme mít šanci vyhrát. Uděláme vše pro zisk žlutého dresu. Jsme spokojení, hrdí a motivovaní."

"Chceme vyhrát Tour jako tým," přidává se Steven Kruijswijk, třetí muž psoledního ročníku Tour de France. "Jde to jen s nejlepšími závodníky a podívejte se, koho můžeme nasadit, Toma, Primože a mě jako lídry. Myslím, že můžeme bojovat o vítězství." Roglič byl jako obvykle velmi stručný: "Naším cílem je vyhrát Tour. Chci být součástí. Rozhodně chci být v týmu."

Tomu Dumoulinovi ale naštěstí nejde jen o Tour, bude lídrem týmu také na Amstel Gold Race a ardenských klasikách. "Klasiky mají místo v mém srdci. Zejména Amstel Gold Race. Opravdu se na to těším a buddu startovat s myšlenkami na vítězství." Angažmá v Jumbo - Visma zahájí 5. února na etapovém závodě Kolem Valencie.   

Groenewegen míří na Giro a Vueltu  

Dylan Groenewegen, sprinter týmu, se tedy na start Tour de France nevrátí, ale vyzkouší Giro d´Italia a Vueltu. Také pojede Milán - Sanremo a Brugge - De Panne: "Nejlepší je jet všechny tři Grand Tours každý rok. Ale taky se musím dívat na svoje šance a co je pro mě nejlepší. V úvodních etapách Gira bude hodně příležitostí. Velmi rychle jsme si uvědomili, že bych měl na Giro jet. A Vuelta startuje v Nizozemsku. Před čtyřmi lety, když jsem přestoupil do týmu, jsem řekl, že chci vyhrát na všech Grand Tours. Byl by to pěkný rok, kdyby se mi to podařilo."

Podle Zeemana je velmi promyšlené rozhodnutí: "Sedli jsme si a společně přemýšleli o Dylanově kariéře. Prodloužil smlouvu a bude v týmu další čtyři roky. Má zcela jasno v tom, co chce dokázat, chce vyhrát co nejvíc závodů a etapy na všech Grand Tours. Pojede na Giro a Vueltu s maximální podporou týmu. Vuelta začíná časovkou družstev v Nizozemsku a nic nás nemůže motivovat víc. Je to skvělá výzva a proto pojedou i Jos van Emden a Tony Martin. Start v Nizozemsku se dvěma rovinatými etapami? Tam rozhodně chceme s Dylanem uspět." 

Jumbo - Visma je v jednorázových závodech o něco slabší, přesto má velké ambice. Na dlážděné klasiky jsou určeni Wout van Aert, Amund Jansen a Mike Teunissen. Dumoulin bude lídrem na kopcovité jednorázovky a Roglič by se měl jarních klasik také zúčastnit: "Viděli jsme, že se Primož v jednodenních závodech zlepšil. Tom je má také rád. Hodí se nám do kalendáře a je to další krok kupředu, že nastoupíme do těchto závodů se silným a dobře připraveným týmem," dodává Zeeman. 

Příležitost udělat dobrý výsledek na velkém závodě nakonec dostane i George Bennett. Novozélanďan bude mít volnou ruku na italském Giru. Na Vueltě bude lídrem Steven Kruijswijk.