Boční vítr a terezíny způsobovaly velké problémy od prvních kilometrů. Závodníci se museli vyrovnat i s dalšími nástrahami. Jeden velký problém postihl Warrena Barguila (Arkéa - Samsic). Francouzský mistr spadl a vracel se do pelotonu za svým mechanickým autem a byl posléze diskvalifikován. 

29 kilometrů před cílem se v dešti do úniku vydali Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) a Tiesj Benoot (Sunweb). Vedoucí duo bojovalo o etapu s náskokem 30 sekund před skupinou pronásledovatelů. Nakonec je dojeli jen dva soupeři, ale ti získali první dvě místa. Vyhrál Maximilian Schachmann (BORA - hansgrohe) před Dylanem Teunsem (Bahrain McLaren). Benoot skončil třetí a Alaphilippe se ztrátou 3 vteřin čtvrtý. 

Schachmann dokázal, že jako lídr týmu je mimořádně efektivní: Já jsem tak šťastný. Ve skutečnosti jsem objížděl ostrůvek a na terezín jsem najížděl skoro poslední. Dokázal jsem postupně doskákat zpět a musím poděkovat týmu za jejich práci. V jednu chvíli mi Peter Sagan pomohl a vlastně mě zachránil. Na konci udělal Felix Großschartner úžasnou práci. Je to můj první opravdu těžký závod a nevěděl jsem, jaká je moje forma. Na konci mě trochu bolely nohy, ale viděl jsem, že ostatní trpí víc a to mi dodalo sebevědomí. Být lídrem na celkové pořadí je skvělý pocit a velká zodpovědnost, ale všichni se snažíme a máme tu silný tým.   

15 sekund ztratila skupina 25 cyklistů, ve které byli i favorité na celkové vítězství, například Nairo Quintana (Arkéa - Samsic), Vincenzo Nibali (Trek - Segafredo), Thibaut Pinot (Groupama - FDJ). Ve skupině na 12. pozici dokončil Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step). 

Roman Kreuziger (NTT) ztratil 2:42, stejně jako Romain Bardet (AG2R La Mondiale) a Richie Porte (Trek - Segafredo).