Maximilian Schachmann se v prvním roce v týmu BORA-hansgrohe blýsknul šesti významnými vítězstvími v první polovině sezóny. Vyhrál tři etapy Kolem Baskicka a zsíkal německý titul. Ale druhá polovina sezóny se nezdařila. Svou první Tour de France musel vzdát kvůli pádu a zranění ve 13. etapě. 

V příští sezóně se na Tour nevrátí. Místo toho se vrátí na Giro, kde vyhrál etapu v roce 2018 a poprvé vyzkouší Vueltu. Ale prvním důležitým cílem roku jsou ardenské klasiky. Letos dokázal dojet třetí na Lutych - Bastogne - Lutych a je velkým kandidátem na vítězství v budoucích letech. "Kromě svých vítězství jsem hrdý hlavně na výsledky v ardenských klasikách," řekl pro radsport-news.com. 

"Chtěl bych být v nejlepší formě v Ardenách, ale Giro, Vuelta a samozřejmě Olympijské hry v Tokiu jsou důležitými cíli v následujícím roce. Tokio 2020 je mým největším cílem. Trať by mi měla vyhovovat a jsem vděčný týmu, že mi dají svobodu při výběru závodního programu," uvedl Schachmann o nové sezóně. Kvůli Olympiádě se Schachmann vrací na Giro, aby měl čas na přípravu a aklimatizaci v Japonsku. 

Maximilian Schachmann patří k nové generaci německých cyklistů, kam se řadí také Pascal Ackermann, Emanuel Buchmann a Lennard Kamna. Všichni se příští rok sejdou v týmu BORA - hansgrohe. Zatímco Buchmann se vrátí na Tour de France a chce se posunout ze čtvrtého místa na pódium, Ackermann se sejde s Schachmannem na Giru a plánuje zopakovat dvě etapová vítězství a bodovací soutěž. A oba pojedou i Vueltu, oba poprvé v životě.