Tým Elkov Author má za sebou první týmové setkání před sezónou 2019, do které vstupuje s další posilou. Týden před odletem do španělského Calpe se sešel kompletní tým (s výjimkou nemocného Matěje Zahálky) v Hradci Králové, aby si doladil a odzkoušel materiální vybavení pro novou sezónu. Do ní vstoupí Elkov Author nakonec s pěti posilami. K již avizovanému Matěji Štibingrovi z Dukly Praha, Karlu Hníkovi z Pardus Tufo Prostějov, Dominiku Neumannovi z Topforex-Lapierre a Františku Sisrovi z CCC Sprandi Polkowice, přibude jeho týmový kolega Michal Schlegel. 

Ten přichází jako typický vrchař po dvouletém působení v ProContinental týmu, kde nasbíral nejen velké zkušenosti včetně účasti na Giro d’Italia, ale i velmi dobré výsledky. „Letošní sezona nebyla úplně podle mých představ. Po dobrém úvodu na Tour of the Alps jsem nedostal další prostor na kvalitních závodech. Po pádu na Okolo Polska a zlomené klíční kosti jsem pak byl nucen předčasně ukončit sezonu, což mělo vliv i na další vyjednávání o pokračování v týmu. Kvůli nadměrnému množství volných jezdců se nepodařilo vyjednat ani žádné jiné angažmá a už jsem chtěl pomalu s cyklistikou končit. Naštěstí se ozval tým Elkov Author, který mi společně s Centrem sportu ministerstva vnitra Olymp nabídl smlouvu, za což jsem velmi vděčný, jelikož mě prakticky zachránil před koncem mé kariéry. Strašně moc se nyní těším na práci v novém týmu a s novými lidmi," popsal své pocity po prvním setkání s týmem Michal Schlegel. 

Elkov Author nakonec zůstane v příštím roce v celkovém počtu deseti závodníků, když se se závodní kariérou rozhodl rozloučit Vojtěch Hačecký, který v Hradci Králové působil čtyři sezony a vždy byl jeho velmi platným členem. Najíždět první objemy zamíří hradecká stáj už za týden do španělského Calpe, odkud se vrátí až těsně před Vánoci. 
Foto Elkov Author a Sirotti