Ministerstvo zdravotnictví Spojených arabských emirátů potvrdilo šest nových případů nakažení koronavirem. Mezi nakaženými jsou dva Rusové, dva Italové, Němec a Kolumbijec. Všichni měli být v kontaktu se dvěma dříve nakaženými lidmi, kvůli kterým se UAE Tour ukončilo dva dny před plánovaným koncem. 

Podle deníku Gazzetta dello Sport je nakažených až dvanáct, z toho čtyři závodníci: dva Rusové, Ital a Kolumbijec. Nakaženým italským závodníkem je pravděpodobně Imerio Cima z celku Gazprom - RusVelo, jediným Kolumbijcem, který zůstává ve Spojených arabských emirátech je Fernando Gaviria, ale tým UAE Emirates už dříve dostal povolení opustit hotel, není tedy jasné, zda jsou informace přesné a různé zdroje se značně rozcházejí. 

V kontaktu s Gaviriou nejsou ani jeho rodiče. „Nemůžeme s ním mluvit,“ říká Gaviriův otec Hernando a sestra Juliana v kolumbijských novinách El Tiempo. Nemáme žádné informace, nevíme nic." 

Podle ruských médií je jedním z nakažených Igor Bojev z celku Gazprom - RusVelo. Nikdo z nakažených není podle Gazzetty v ohrožení života a všichni jsou hospitalizováni. 

Ve Spojených arabských emirátech zatím zůstávají týmy Groupama - FDJ, Cofidis a Gazprom - RusVelo. Podle Marca Madiota, ředitele týmu Groupama - FDJ, pracují francouzská a ruská ambasáda na propuštění svých občanů, ale nové informace o nakažených situaci mění a všichni by měli zůstat v karanténě minimálně do 14. března. 

S tím už se smířil i Thierry Vittu, prezident týmu Cofidis: "Bylo složité žít bez informací a jistoty, ale nyní už víme, jak na tom jsme a i když karanténa pokračuje, je úleva vědět, že 14. března to skončí."