Vedení týmu BORA - hansgrohe a také jezdci německého celku patří k těm, kteří se chtějí k závodění vrátit co nejdříve. Už dříve považovali za reálné uspořádat Tour de France bez diváků, kdyby to nebylo jinak možné. I kdyby to byl jediný závod celého zbytku roku. "Dosáhli bychom na 70 procent mediálního dopadu. S tím bychom mohli žít," říká Denk pro Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Tour de France je pro BORA - hansgrohe jednoznačně nejdůležitějším závodem a letos se na Tour chystá opět Peter Sagan a také Emanuel Buchmann, loni čtvrtý muž celkového pořadí. Buchmann chce na pódium a cítí příležitost. V Rakousku, kde žije, může trénovat venku a v horách. Přípravu by měl mít velmi dobrou. 

"Pevně věřím, že 29. srpna budeme sjíždět ze startovací rampy v Nice," říká Denk optimisticky. A věří také, že se najde místo i na zbylé velké závody na Giro a Vueltu a pět monumentů. "Pokud se Tour pojede v září, Giro se může konat v říjnu. A Vuelta se může jet až do prosince. My, jako tým, jsme připraveni závodit až do Vánoc. Kdybychom mohli jet pět monumentů, zvládlo by se skoro všechno. Na konci roku bychom mohli říct, že téměř vše je v pořádku. Kdyby se nejel žádný závod, bylo by to pro cyklistiku existenciálně nebezpečné." 

BORA - hansgrohe je jedním z týmů, který stále vyplácí mzdy v plné výši. Jestli to tak bude i nadále, zatím jasné není. "Rozhodujeme se každý měsíc. Záleží na tom, kdy budeme pokračovat. Zatím víme jen o začátku Tour. Ale UCI považuje za možné odstartovat sezónu od 1. července. Máme skvělé partnery, kteří stojí za svými investicemi. V současné době plánujeme cestu k Tour de France."

Tým BORA - hansgrohe začal letošní sezónu velice dobře. Maximilian Schachmann vyhrál největší závod dosavadní sezóny, etapák Paříž - Nice, ale před klasikami, které jsou pro německý tým velmi důležité, se svět zastavil. To je problém i pro Petra Sagana, největší hvězdu týmu. Ten je "uvězněn v Monaku, kde se nesmí vyjíždět na tréninky ven. A rozhodně není velký fanoušek trenažérů a už vůbec ne virtuálních závodů typu Zwift. "Jsem opravdový závodník, ne virtuální," říká k současné oblibě virtuálních závodních platforem.