Sunweb už oficiálně oznámil kompletní složení sestavy WorldTour, ale závodní programy má hned tři. Kromě mužů profesionálů jezdí v bílo-černých dresech i ženy a jezdci U23 v development sestavě. Celkem tak Sunweb čítá padesát cyklistů a cyklistek. 25 jezdí za WorldTour sestavu, jedenáct v ženském týmu a čtrnáct v development celku:

Muži WT

Asbjørn Kragh Andersen (DEN)
Søren Kragh Andersen (DEN)
Nikias Arndt (GER)
Jan Bakelants (BEL)
Cees Bol (NED)
Roy Curvers (NED)
Tom Dumoulin (NED)
Johannes Fröhlinger (GER)
Chad Haga (USA)
Chris Hamilton (AUS)
Jai Hindley (AUS)
Marc Hirschi (SWI)
Lennard Kämna (GER)
Max Kanter (GER)
Wilco Kelderman (NED)
Michael Matthews (AUS)
Joris Nieuwenhuis (NED)
Sam Oomen (NED)
Casper Pedersen (DEN)
Robert Power (AUS)
Nicolas Roche (IRE)
Michael Storer (AUS)
Martijn Tusveld (NED)
Louis Vervaeke (BEL)
Max Walscheid (GER)

Ženy

Susanne Andersen (NOR)
Lucinda Brand (NED)
Janneke Ensing (NED)
Pfeiffer Georgi (GBR)
Leah Kirchmann (CAN)
Juliette Labous (FRA)
Liane Lippert (GER)
Floortje Mackaij (NED)
Pernille Mathiesen (DEN)
Coryn Rivera (USA)
Julia Soek (NED)

Development

Nils Eekhoff (NED)
Felix Gall (AUT)
Leon Heinschke (GER)
Ben Katerberg (CAN)
Edo Maas (NED)
Niklas Märkl (GER)
Marius Mayrhofer (GER)
Jarno Mobach (NED)
Tim Naberman (NED)
Martin Salmon (GER)
Nils Sinschek (NED)
Florian Stork (GER)
Xandres Vervloesem (BEL)
Ludvig Anton Wacker (DEN)


WorldTour tým opustily některé dlouholeté opory. Odešel Laurens Ten Dam (CCC), Simon Geschke (CCC) a kariéru ukončil Tom Stamsnijder. Přestoupili i mladší závodníci, Edward Theuns se po jednom roce vrátil do Trek - Segafredo, Mike Teunissen se vrací do Jumba, stejně jako Lennard Hofstede a Němec Phil Bauhaus posílí Bahrain - Merida. 

Nahradí je devět nováčků. Dva velmi zkušení závodníci Nicolas Roche a Jan Bakelants, kteří budou pomáhat Tomu Dumoulinovi na třítýdenních závodech. Z development sestavy postupují hned tři neoprofesionálové. Známý Švýcar Marc Hirschi, který je letošním mistrem světa a Evropy U23, německý sprinter Max Kanter a Nizozemec Joris Nieuwenhuis, doposud zejména vynikající cyklokrosař. Nováčkem mezi profesionály bude také další Nizozemec Cees Bol. 

Zbylými posilami jsou Dánové Asbjørn Kragh Andersen (starší bratr Sørena, vítěze letošního Paříž - Tours) a Casper Pedersen z Aqua Blue Sport a Australan Rob Power (Mitchelton - Scott). 

Sunweb neposiloval mezi lídry, ale pouze mezi domestiky a mladými závodníky, ačkoliv Roche a Bakelants umějí zajíždět výsledky, jejich úkolem bude zejména pomáhat. Letošní sezóna přitom nebyla nijak zvlášť vydařená, tým vyhrál jen jedenáct závodů a stál na výsledcích Toma Dumoulina, Michaela Matthewse a Sørena Kragha Andersena. 

Pro tým je důležitý především Tom Dumoulin. Nizozemský cyklista opět zařídil spoustu pozornosti a mediálního zájmu, když byl jediným vážným soupeřem týmu Sky na italském Giru a francouzské Tour. Navíc přidal stříbro z časovky na Mistrovství světa a etapová vítězství na Giru a Tour. 

Dumoulin se zatím nerozhodl, na kterou Grand Tour se příští rok zaměří, ale jistě to bude jenom jeden třítýdenní závod. Před odhalením tras Tour a Gira měl docela jasno, že se chce vrátit na Tour a vyhrát. Jenže minimum časovek se mu nelíbí, Giro vypadá o hodně lépe.  

„Po schůzce s týmem se rozhodneme. Já teď nepreferuji ani jeden závod, takže rozhodující slovo bude mít tým. Musíme si vybrat brzo, protože celý závodní program závisí na vyběru Grand Tour," řekl Dumoulin pro De Telegraaf.

V týmu zůstávají důležití pomocníci Toma Dumoulina do kopců, především Sam Oomen, Wilco Kelderman a Chad Haga. Kelderman byl mohl dostat příležitost vést tým na jedné z Grand Tour, ale ani to zatím není rohodnuto.

Na klasiky se chystají Michael Matthews a Søren Kragh Andersen. Mladý Kragh Andersen se každý rok zlepšuje, na podzim vyhrál svou první velkou klasiku a na kostkách bude brzo patřit k nejlepším na světě, pokud půjde vše podle plánu. Matthews zazářil na podzim vítězstvími na kanadských jednorázovkách GP Quebec a GP Montreal. Stále patří k výborným sprinterům, ačkoliv klasický sprint letos vlastně nevyhrál. Stále však věří, že dokáže vyhrávat i ardenské klasiky, které jsou jeho hlavním cílem a líbí se mu i na kostkách. 

Na Ardeny by se mohl vrátit Tom Dumoulin, který musel kvůli přípravě na Giro dvakrát vynechat nejvýznamnější nizozemský závod Amstel Gold Race. Na kopcovité klasiky má talent Robert Power, nová posila z Mitcheltonu. I on by mohl být nebezpečný.   

Kromě Matthewse využívá Sunweb do hromadných dojezdů také Němce Nikiase Arndta a Maxe Walscheida a nyní k nim přibyl jejich krajan Max Kanter. Walscheid letos vyhrál dva závody, etapu na Kolem Yorkshiru a Sparkassen Münsterland Giro v Německu. Arndt letos nezvítězil, proto jedničkou do spurtů zůstává Michael Matthews. 

Foto Sunweb