Posledních deset kilometrů etapy bylo velmi technicky i profilově náročných. Sunweb k dojezdu přistoupil extrémně aktivně. V předposledním stoupání Duchère zaútočil Tiesj Benoot, ale byl dostižen a po něm zkusil nastoupit Søren Kragh, ale ještě mu to nevyšlo. Nadějný útok před vedl Lennard Kämna (BORA - hansgrohe). V dalším kopci útočili také Thomas De Gendt (Lotto Soudal) a Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) a ve sjezdu Marc Hirschi, ale jeho pokus zachytil Peter Sagan (BORA - hansgrohe).

Vpředu se drželi nejlepší klasikáři a tři kilometry před cílem přišel další útok Sørena Kragha. Ostatní závodníci se na sebe chvíli dívali a nechali Dána uniknout. Do cíle dorazil s náskokem 15 sekund před skupinou, kterou přivedl Luka Mezgec (Mitchelton - Scott) před Simonem Consonnim (Cofidis).

Peter Sagan dokončil na čtvrtém místě, což je poměrně zklamání po vývoji celé etapy, kterou tvořil právě tým BORA - hansgrohe. Německý celek útočil daleko před cílem a dokázal se zbavit Sama Bennetta (Deceuninck - Quick-Step) a ostatních nejrychlejších sprinterů. Bennett odpadl ve stoupání Beal více než 100 kilometrů před cílem a tým Deceuninck - Quick-Step se snažil malou ztrátu stáhnout, ale proti soustředěnému tempu týmu BORA - hansgrohe neměl šanci.

Němcům pomohl také tým CCC pracující pro Mattea Trentina a Grega Van Avermaeta. Zejména Jan Hirt odvedl hodně práce a poprvé byl na letošní Tour de France vidět.

Jenže v těžkém dojezdu nebyly BORA - hansgrohe a CCC nejlepší, převahu měl Sunweb a mohl útočit ve více lidech. Peter Sagan dokázal pokrýt útok Hirschiho, bohužel už se nenašel nikdo, kdo by zareagoval na Kragha. Sagan po celodenní práci svého týmu dokázal snížit ztrátu v bodovací soutěži, ale stále ztrácí 43 body na Bennetta.

V ostatních soutěžích se nic nezměnilo. Lídři na celkové pořadí mohli být celkem klidní, kromě Richieho Porta (Trek - Segafredo), který měl osm kilometrů před cílem defekt, ale složitou situaci zvládl a nic neztratil.