Původní start Tour de France by naplánovaný na 27. června, tedy dřív, než je zvykem. Důvodem byla kolize s Olympijskými hrami. Ty ale letos nebudou a Tour de France si tak může najít nový termín, protože kvůli pandemii koronaviru neplatí žádné staré plány. 

27. června Tour de France rozhodně nezačne, protože francouzská vláda prodloužila nouzový stav do 11. května. Do té doby budou zavřeny všechny restaurace, kavárny, kina, školy a další místa, kde se setkává více lidí na jednom místě. Hudební a ostatní festivaly se nebudou konat až minimálně do poloviny července. Do té doby by se neměly jezdit  ani žádné cyklistické závody.

Toto rozhodnutí není neočekávané a pořadatelé Tour de France vymysleli už několik náhradních variant. Nejdříve se mluvilo o Tour za zavřenými dveřmi, bez přítomnosti diváků. To je nyní vyloučeno, ale hledá se nový termín, který by umožnil pořádat ničím neomezenou Tour. 

Dalším návrhem bylo uspořádat závod od 25. července do 16. srpna. Tedy o jeden měsíc později, ale není jisté, zda do té doby pandemie skončí, nebo se aspoň uklidní. Španělský deník Marca ale přinesl zcela novou informaci. Pořadatelé všech třech Grand Tours - Tour de France, Giro d´Italia a Vuelty se prý dohodli na nových termínech. 

Podle Marcy by se Tour jela od 2. srpna do 25. srpna. Vuelta by se konala v září a Giro až v říjnu. Všechny závody by zůstaly třítýdenní. Tour a Vuelta by měly mít původně plánovanou trasu, Giro by začalo rovnou v Itálii a nikoliv v Maďarsku. 

Tento plán ovšem koliduje s návrhy na konání jarních klasik v podzimním termínu a ohrožuje také konání podzimních klasik (Kolem Lombardie, Giro dell´Emilia, Paříž - Tours) a Mistrovství světa. Navíc se objevují názory, že by se veřejné akce, včetně sportovních, neměly konat, dokud nebude objevena vakcína proti koronaviru. Vakcíny však nemusí být k dispozici i několik let. V takovém případě by byla ohrožena i příští sezóna.