Odložení Tour de France je nyní preferovanou variantou. Pořadatelé se snaží vyhnout zrušení letošního ročníku a nechtějí ani Tour za zavřenými dvěřmi, tedy bez diváků u trati. Podle Tour by se změnil celý závodní kalendář. Jindy by se jela španělská Vuelta a další závody. 

Tour by byla stejná, jak se plánovalo, jen v jiném termínu. Začátek závodu by byl v Nice 25. července a cíl v Paříži 16. srpna. O plánu B informovala španělská agentura EFE. Pořadatelům nyní nic nebrání změnit termín konání, protože Olympijské hry byly odloženy o rok a Tour se nebude s tokijskými Hrami překrývat. 

Společnost ASO, pořadatel Tour, jedná s Mezinárodní cyklistickou unií (UCI) a francouzskými a místními úřady o novém termínu. Pro UCI je důležité uspořádat i další zrušené závody, především monumentální klasiky. Odsunout by se měla i Vuelta, ale ta je pořádána společností ASO a tak by v tom neměl být problém. Pro ASO a celou cyklistiku je mnohem důležitější Tour de France.

Zda se do upraveného kalendáře vejdou všechny klasiky a také Giro d´Italia, není docela jasné. Závodní sezóna se sice oficiálně prodloužila až do listopadu, ale to není velký rozdíl oproti původnímu kalendáři. Najít čas pro Giro bude velmi složité, navíc situace v Itálii stále není dobrá. A podobně jsou na tom Španělé.

ASO se také musí dohodnout se všemi městy a obcemi, které se během závodu budou projíždět. Změna termínu by ale neměla být problém. "Odložit závod o měsíc není pro nás žádný problém. Pokud to pomůže a zdravotní situace se zlepší. Můžeme použít plánovanou logistiku," říká pro EFE Michel Villa, starosta města Pivas, která hostí 5. etapu.   

Zatím není jasné, jaké bude konečné rozhodnutí společnosti ASO. Christian Prudhomme už dříve oznámil, že konečné rozhodnutí padne 15. května. "Pořád je příliš brzo na konečné rozhodnutí. Řešíme každý scénář a spolupracujeme s ASO. Tour je sportovním monumentem a stále je dost času. Teď vedeme jinou bitvu," řekla na konci března Roxana Maracineanu, francouzská ministryně sportu.     

Pokud by se Tour nakonec opravdu konala, zachránila by celou sezónu a mnoho týmů a závodníků. I pro UCI by měla být jasnou prioritou.