Záštitu nad tímto závodem převzal hejtman JMK Mgr. Jan Grolich. Tradici tohoto závodu, již od roku 1976 podporuje také obec Hlohovec a nyní její starosta Ing. Jaroslav Hajda.

Desátý novodobý ročník byl již dvakrát odkládán, takže organizátoři jej chystají po třetí a bude velkolepý. Závodníky čeká opět 8 km okruh ve tvaru trianglu s krátkým prudkým stoupáním a také na závodníky obvykle čeká ostrý boční vítr za obcí. Vyhrát tento úvodní závod je prestižní a o mezinárodní konkurenci nebude opět nouze.


PROGRAM:

DOPOLEDNE: startují amatéři a mládežnícké kategorie seřazeny do startovních vln dle výkonnosti a rozumného počtu závodníků. Vše začíná v 9:30 krátkým závodem náboru a v 10 hodin již vyráží na trať balíky závodníků.

ODPOLEDNE: začínáme ve 12 hod. představením elitních týmů a v 13 hod. vyráží s náskokem 5 minut do společného závodu s muži junioři na 104 km.

 

Máme se tedy na co těšit, většinu závodníků čeká první ostrý střed s konkurencí po dlouhé zimní přípravě a fanoušci si v Hlohovci přijdou také na své. Atmosféra v hlohoveckém stoupání je pulsující podpořená komentátorem, bohatou tombolou a také zavdáváním vinného moravského moku. Ve stoupání dle startovní listiny uvidíme třeba mistra ČR na silnici M. Kukrleho a také mistra ČR v cyklokrose M. Boroše, ty by měl doplnit i bajker a olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý.

„Jsme rádi za podporu všech sponzorů a institucí. Děkuji všem dobrovolníkům za pomoc při organizaci a věřím, že 10. ročník Trofeo Cinelli – VC Hlohovce bude opravdu velkolepý“, říká ředitel závodu Petr Herman.


Stránky závodu:

sportcomplex.cz/hlohovec

Propozice:

sportcomplex.cz/hlohovec/propozice