Trek - Segafredo patří k týmům, které očekávají největší výsledkový vzestup. Americký celek sice na podzim vyhrál monument Kolem Lombardie a Mads Pedersen se stal v dánském dresu mistrem světa, ale jinak byly výkony závodníků Treku podprůměrné. 

Jenže tým posílil, především o Vinceza Nibaliho, jednoho z nejlepších cyklistů posledních deseti let. Čtyřnásobný vítěz Grand Tours a vítěz třech monumentálních klasik se v novém angažmá soustředí na Giro d´Italia a španělskou Vueltu. Nibali vyhrál třítýdenní závod naposledy v roce 2016, ale o rok později byl třetí na Giru a druhý na Vueltě a letos druhý na Giru. Stále může velký etapák vyhrát, šanci má z týmu Trek - Segafredo rozhodně největší. 

Nibali zahájí sezónu na Kolem Algarve v Portugalsku. Poté objede Strade Bianche, Tirreno - Adriatico, Milán - Sanremo a Okolo Alp. Zkusí uspět na Lutych - Bastogne - Lutych a poté už se soustředí na Giro. V další části sezóny budou vrcholem Olympijské hry a Vuelta. Očekává se také jeho start na Mistrovství světa ve Švýcarsku. Pro Nibaliho to bude dlouhá sezóna plná příležitostí, v etapových, i jednorázových závodech.  

Společně s ním se na Giru objeví Giulio Ciccone, nejlepší vrchař letošního ročníku, vítěz horské etapy a držitel žlutého trikotu. Ciccone se v první sezóně v novém týmu ukázal v nejlepším světle a patří k lídrům. 

Bauke Mollema letos dokázal vyhrát Kolem Lombardie a zajistil svému týmu první velké vítězství po mnoha letech. Mollema se v posledních sezónách zlepšuje v jednrzových zvodech, ale nevzdv ani Grand Tours. Začne s Nibalim na Kolem Algarve, poté objede ardenské klasiky jako jeden z favoritů a v létě se soustředí na Tour de France a Vueltu. 

Na Tour de France se Mollema sejde s Richiem Portem, dalším lídrem na celkové pořadí. Porte má ve zbytku své kariéry jediný cíl, dostat se na pódium Tour de France. Proto se opět představí na Tour a bude se dělit o roli lídra s Mollemou. Australský cyklista začne sezónu tradičně na Tour Down Under, kde každoročně vítězí v nejtěžší etapě s cílem na Willunga Hill. Povedlo se mu to už šestkrát. Nsledně odjede na Paříž - Nice a dalším velkým cílem je až Tour. 

Tým přišel o jednoho z lídrů na klasiky, do Lotta odešel John Degenkolb. Ale potenciálních lídrů na dlážděné jednorázovky má i tak dost. Mads Pedersen se v duhovém dresu představí už na Tour Down Under. V programu dále má dlážděné klasiky. Bud ejedním z lídrů, ale mezi největší favority nepatří, zatím toho ve velkých klasikách moc nepředvedl. Tým má k dispozici také jaspera Stuyvena a Edwarda Theunse. Světový šampion se poprvé v životě představí na Tour de France. Zatím ve své krátké kariéře objel dvě Gira.