Trek - Segafredo získal v sezóně 2019 pouze 11 vítězství. Některá sice byla velmi významná (vítězství Mollemy na Lombardii, vítězství Giulia Cicconeho v etapě Giro d´Italia a částečně i světový titul Madse Pedersena, ačkoliv startoval v národním dresu), ale celkově šlo o nepříliš povedený rok. Vedení se proto rozhodlo přivést hned několik posil, v čele s Vincenzem Nibalim.  

"V prvních měsících roku 2019 nám chyběly výsledky. Postihl nás strašný pád v Algarve, který zasáhl Degenkolba a Stuyvena a přišli jsme tím o naději. Ale byli jsme schopni vývoj sezóny zvrátit, tvrdě jsme pracovali a nakonec se snaha vyplatila. Od výkonů Giulia Cicconeho na Giru jsme se postupně zlepšovali a skončilo to mimořádným finále," říká Luca Guercilena o uplynulé sezóně mužské části týmu. 

Výkony Giulia Cicconeho zachraňovali tým ve většině sezóny. Nejdříve vyhrál Tour du Haut Var, poté etapu na Giru a zároveň se stal nejlepším vrchařem italské Grand Tour a nakonec se oblékl do žlutého dresu Tour de France. "Giulio přišel z prokontinentálního týmu, z druhé divize, ale byl okamžitě schopný závodit s nejlepšími a vítězit."  

Treku absolutně nevyšla jarní sezóna, klasické závody nedopadly dobře. Kromě Johna Degenkolba a Jaspera Stuyvena neuspěl ani Mads Pedersen, třetí lídr na dlážděné klasiky. "Viděl jsem, že Pedersen trpí, když se týmu nedařilo. To je dobré znamení, protože se cítil zodpovědný za výsledky a na týmu mu záleží," vysvětluje Guercilena. 

Mladým závodníkům se v Treku daří a podporovat nejtaletovanější mladíky bude tým i nadále: "Mladí závodníci mají větší vůli učit se a schopnost naslouchat. Náš vztah s nimi se prohlubuje a je založen na učení a jejich schopnostech poslouchat a porozumět radám týmových kolegů, zejména v emočně vypjatých situacích. Vyhledáváme a pomáháme růst mladým talentům. Mluvím o závodnících, kterým je 18 až 20 let a jejich osobnost a tělo je ještě ve vývinu. Investice do mladých závodníků musí být dlouhodobé, ale jsou riskantní. Nemůžete si být jistí, zda z talentu bude lídr a šampión." 

Letos Trek - Segafredo získal tři mladé cyklisty, juniorského mistra světa Quinna Simmonse, Brita Charlieho Quartermana a Lucemburčana Michela Riese a Španěla Juana Pedra Lopeze, kteří přišli z týmu Kometa Cycling, farmy Treku.

Tým investuje do mládí, ale zatím se musí spoléhat na zkušené lídry. Nováčkem je Vincenzo Nibali, který bude lídrem na Giro d´Italia a pravděpodobně i na Vueltě. Stejný program má Giulio Ciccone. Lídrem na Tour de France bude Richie Porte a Bauke Mollema se více soustředí na kopcovité klasiky. Na dlážděné klasiky jsou určení Jasper Stuyven a Mads Pedersen.

Guercilena chce více vítězit, ale o konkrétních cílech nemluví. Nibali musí zaje špičkový výsledek, na celkové vítězství na Giru stále má a není nemožné. Navíc zkusí i těžké jednorázovky a velkým cílem jsou Olympijské hry. Mnohem konkrétnější je v případě ženského týmu, který existuje druhým rokem a v debutové sezóně byl hodně úspěšný. Chce získat vítěztví v monumentální klasice. Podobné cíle musí mít i muži, i když Stuyven a Pedersen mezi největší favority na dlážděných klasikách nepatří. 

Letošní sezónu Trek - Segafredo zahájí v Austrálii. Opět se očekává vítězství Richieho Porta v nejtěžší etapě Tour Down Under na Old Willunga Hill, ale letošní konkurence bude velká. V austrálii se představí také Mads Pedersen a posila a výborný vrchař Kenny Elissonde.