První šli do úniku Piccoli (Israel), Maestri (EOLO-Kometa) a Alonso (Electro Hiper Europa). Na 30. km měli už přes 5 minut. Pak už je začal peloton stahovat, o 20 km dál měli už jen 3,5 minuty.

V kopcovitém terénu se hlavní pole postupně redukovalo, takže když byla vedoucí trojice na 80. km dojeta, čítala stíhací skupina už jen zhruba 30 lidí. A to už se začalo hodně na špici závodit.

Na 94. km se sólově z čela závodu odpoutal McNulty, za sebou nechal 17 cyklistů a za touto skupinou se pohybovalo dalších 13. Obě skupiny se následně spojily, ale McNulty svůj náskok zvyšoval. Na 104. km už to byla 1 minuta.

Ze skupiny pronásledovatelů se poté oddělila devítka mj. s Valverdem a Buchmannem. Jelikož se McNultyho nedařilo dojet, zkusil to na 127. km sólově Valverde, ale nebyl úspěšný. McNulty jel skvěle. Přestože ho stíhalo 8 výborných cyklistů, náskok kolem minuty se mu dařilo stále držet. V jeho prospěch hrál i fakt, že ve stíhací skupině měl týmového kolegu Joel Sutera.

Nakonec z toho bylo po 80 km sólu vítězství o 1:17 minuty! Úspěch UAE zmnožil ještě na 2. místě Joel Suter, letošní 23letá posila z belgického týmu Bingoal. Třetí dokončil Albanese z EOLO-Kometa.

Z českých cyklistů dnes startoval pouze Michal Schlegel. Byl klasifikován jako druhý nejlepší z týmu Caja Rural, ovšem v předposlední nejpočetnější skupině se ztrátou 12:10 minuty na vítěze.