Pro CCC jsou dlážděné klasiky stěžejní. Je to typ závodu, ve kterých má největší sílu. Vítězství na Grand Tours a kratších vrchařských etapácích týmu nehrozí, ale na klasiky má docela silný kolektiv. Zejména Grega Van Avermaeta a Mattea Trentina. Ale na první klasice se to paradoxně výsledkově neprojevilo. Loni Van Avermaet dojel druhý, letos Trentin „až“ čtvrtý.  

Van Avermaet si loni na všech důležitých závodech musel poradit sám. Tým CCC neměl dost silných jezdců. Nikdy si moc neštěžoval, to nemá v povaze, ale z jeho vyjádření bylo cítit, že sestava se musí posílit. Proto přišel Matteo Trentin. Jenže ten od začátku sezóny nijak nezáří. Až na Omloopu byl hodně vidět. Skončil čtvrtý, což sice ani zdaleka není ideální, ale nadějné to je.     

Matteo Trentin byl se svým výkonem spokojený, ačkoliv vlastně nezvládl roli, jaká mu byla týmem CCC svěřena. 

Od začátku jsem věděli, že to bude těžký závod. Ale nečekal jsem, že to bude tak těžké. Už od startu byli všichni nervózní. Počasí, vítr, způsob, jakým všichni závodili, bylo to opravdu těžké. Jsem spokojený s tím, jak jsme závod zvládli, protože jsme zůstali vzadu, když Trek - Segafredo poprvé zaútočil, ale dokázali jsme se vrátit a byli jsme v dalších únicích.

Po druhém průjezdu Haaghoeku jsme peloton roztrhli a Greg a já jsme byli vpředu. Ale skupina byla moc velká a že ještě něco ujede. Skupina, do které jsem se dostal, byla dobrá, se silnými závodníky. Na Muuru jsem se necítil dobře a odpadl jsem. Když jsem viděl, jak zrychlují, tak jsem se rozhodl jet své vlastní tempo. Ale nohy se trochu zlepšily a kdyby se na sebe chvíli dívali a na deset sekund přestali jet, jsem si jistý, že bych se vrátil zpět. Ale nehráli žádné hry, byli to prostě tři závodníci s lepší formou.    

Pořád mám před sebou nějakou práci, než budu v nejlepší kondici. Trochu jsem to čekal, ale když jste vpředu, chcete být nejlepší a ne odpadnout. Se závodem jsem spokojený. Tým zareagoval dobře ve složité situaci a to se bude hodit v dalších klasikách. Teprve začínáme.

Greg van Avermaet se nemohl ukázat v plné formě, protože po úniku skupiny s Trentinem už nemohl závodit na sebe. Tým CCC měl smůlu, že rozhodující únik vyšel na Itala. Van Avermaet by pravděpodobně na Muuru neodpadl.  

Myslím, že jsme si vedli docela dobře. Kvůli silnému větru to byl strašně těžký závod už od startu a museli jsme si dávat pozor. Nechyběli jsme v hlavním úniku, díky Matteovi a já se celkově cítil dobře, takže jsem mohl reagovat na další útoky. Když se náskok dostal přes minutu a půl, bylo jasné, že bude těžké je dostihnout. Jezdci vpředu byli silní a máme dobrý výsledek, tak snad dokážeme zajet ještě lépe v dalších klasikách.

Hlavním úkolem bylo pomoci si navzájem a to jsme dělali. Ale bylo to hrozně těžké, když vidíte, kolik soupeřů jsme dnes měli. Matteo to zvládl dobře, říká s nadějí v hlase Greg Van Avermaet.

Valerio Piva, zkušený sportovní ředitel CCC, byl po závodě pozitivní. Naši lídři byli dnes silní. Na začátku závodu jsme udělali chybu, ale tým zareagoval dobře a dotáhl se zpět. Samozřejmě jsme utratili spoustu sil a někteří závodníci už nebyli schopní víc pomoci. Matteo byl ve správném úniku, ale neměl síly potřebné k udržení se dvou silnějších závodníků. Máme za sebou dobrý závod, ale musíme si některé věci ujasnit. První pětka je dobrý výsledek. Byla to Matteova první klasika s námi a vedl si dobře. Je velmi důležité mít dva lídry. Jak jsme dnes viděli, bez Mattea by byla veškerá zodpovědnost na Gregovi a to je složité. Jsme silný tým a s pár změnami můžeme získat pěkné výsledky.