ELKOV - Author

Jan Rajchart si při dalším díle Českého poháru v silniční cyklistice v Rokycanech připsal své první silniční vítězství a společně s celým týmem absolutně ovladl tento závod, ve kterém bral Elkov Author z prvních jedenácti míst hned deset.

Závod se jel na tradičním okruhu v Těškově, který ti co vydrželi až do cíle museli absolvovat hned 27x, aby překonali celkovou délku 162 km. Celý závod provázelo krásné, ale větrné počasí, které nenahrávalo slabším týmům. Celý závod měl prakticky pouze dva rozhodující momenty. Ten první přišel v pátem okruhu, kdy nejprve nastoupil Kaňkovský, ke kterému se přidal následně Josef Černý a pak i kompletně celý tým Elkov Author. Tuto jedenáctku zvládlo doplnit sedm další závodníků čímž vznikla na čele vedoucí osmnáctka.

Po celý zbytek závodu pracoval na čele Elkov Author, který pět kol před cílem opět nastoupil a nechal mezi sebou pouze jediného Petra Hampla z brněnského Favoritu. Do cíle tak nakonec dorazila nejprve sedmička z týmu Elkov Author v čele se skoro domácím Janem Rajchartem, poté Petr Hampl a následně další tři z týmu Elkov Author.

"Jsem rád, že se mi dnes povedlo vyhrát a konečně prodat své schopnosti. Každopádně jsme odvedli skvělou týmovou práci a moc si cením toho, že jsem mohl tým do cíle přivést právě já," popsal své pocity po první vítězství dnešní vítěz Jan Rajchart.

Ze 113 startujících nakonec do cíle dorazilo pouze 18 závodníků a z nich 11 z týmu Elkov Author. Vedení v Českém poháru dál drží Matěj Zahálka.

Výsledky: 1. Jan Rajchart (CZE) 4:01:03, 2. Matěj Zahálka (CZE) +0:00, 3. Michael Kukrle (CZE) +0:00, 4. Piotr Konwa (POL) +0:00, 5. Josef Černý (CZE) +0:08, 6. Vojtěch Hačecký (CZE) +0:18, 7. Jiří Polnický (CZE) +0:18, 9.Tomáš Bucháček (CZE) +0:24, 10. Jan Bárta (CZE) +0:24, 11. Alois Kaňkovský (CZE) +0:27, 18. Jakub Otruba (CZE) +6:24 - všichni Elkov Author


TJ Favorit Brno

Hampl osmý na poháru, držel krok s Elkov Author

Petr Hampl z Favoritu Brno předvedl na čtvrtém závodě domácího poháru Kalas Cupu výborný výkon. Skončil osmý, když dokázal až do finále držet krok se závodníky stáje Elkov Author, kteří na okruhu se startem a cílem v Těškově u Rokycan naprosto dominovali. Na Hampla navázal i Adam Sekanina, jenž dojel patnáctý.

Na startu se sešlo 113 závodníků, na které čekalo 27 krátkých okruhů po 6 km. Favorit startoval ve složení Hampl, Sekanina, Cihlář, Procházka, Anděl, Solař. „Jelo se na okruhu, jehož půlka byla otevřená, foukalo a síla mančaftu tam byla hrozně znát. Elkov Author je u nás naprosto dominantní a když přijede na závod v kompletní sestavě, tak je to znát,“ popsal trenér Favoritu František Trkal.

Už ve 4. okruhu odjelo z pelotonu 19 lidí, mezi nimiž bylo hned 11 závodníků Elkov Author, ale i Hampl a Sekanina. „Oba musím pochválit, že byli ve správnou chvíli na správném místě a ten klíčový moment závodu si pohlídali,“ uvedl trenér Favoritu.

Z této skupiny přišel 4 kola před cílem další atak. Odjelo 10 lidí z Elkov Author a jediný, kdo s nimi udržel krok, byl Hampl. „Hodně mu v tu chvíli pomohl Adam Sekanina, takže pochvalu zaslouží oba. Petr nakonec skončil osmý, což bylo v dané chvíli maximum, Adam přijel do cíle ve druhé skupině a byl celkově patnáctý. S jejich výkonem jsem velmi spokojen. Byli jsme vidět a jsem rád, že jsme dokázali držet krok s Elkov Author,“ hodnotil František Trkal.

Foto Jan Brychta/svetcyklistiky.cz