CCC je prvním velkým týmem, kterému reálně hrozí zánik kvůli pandemii koronaviru a krizovým opatřením. Společnost CCC, polský výrobce a prodejce obuvi, totiž hodlá ukončit podporu všech cyklistických týmů. Kromě sestavy WorldTour vozí logo CCC také ženský celek CCC - Liv s Marianne Vos a třetidivizní CCC Development, kde působí český talent Petr Kelemen. 

Dariusz Milek, majitel společnosti CCC, se snaží zachránit své podnikání, které bylo tvrdě zasaženo současnou krizí a uzavřením obchodů. Během prvního čtvrtletí zaznamenala společnost CCC ztrátu 75 milionů eur. Závodníci sestavy WorldTour proto nedostanou 80 procent mezd. 

Ale podle polské tiskové agentury PAP chce CCC zcela ukončit sponzorství všech sportovních týmů. "Snižujeme naše náklady na minimum," řekl k tomu Marcin Czyczerski, generální ředitel CCC. Firma se snaží ušetřit 11 až 13 milionů eur měsíčně. Společnost se dohodla s bankami na financování na dalších 12 měsíců, ale škrty jsou nutné. 

Greg Van Avermaet, největší osobnost a lídr týmu, už s belgickými novináři mluvil o možnosti přestupu. "Stále hledáme řešení, jak přežít krizi,“ řekl Van Avermaet pro Het Nieuwsblad. Před dvěma týdny stále doufal, že bude moci i nadále hájit oranžové barvy CCC a odmítl, že by jednal s Patrickem Lefeverem o odchodu do Deceuninck - Quick-Step. "Co můžu říct? V období 2012 - 2013 a v roce 2016 došlo ke kontaktu. Ale pokaždé, když mi nabídli smlouvu, jsem se v BMC cítil velmi spokojený. Proč tedy něco měnit? Finanční nabídky byly v pořádku, ale pokaždé jsem se rozhodl jinak. Zda jsem tomu stále otevřený? Nikdy neříkej nikdy.“

Bohužel pro všechny současné závodníky není jisté, zda pandemii přežije vůbec nějaký profesionální tým, případně kolik celků si udrží současný rozpočet.