Tým UAE Emirates má více lídrů na celkové pořadí i na sprinterské etapy a proto nemůže být vyhověno všem. V nabitém kalendáři, ve kterém se překrývají Giro a klasiky je nutné zvážit správné určení rolí. Proto se na Tour de France podívá Alexander Kristoff a Fernando Gaviria ne.

Vedení celku UAE Emirates nerozhodlo o všech místech na všechny Grand Tours, některá místa jsou volná a uvidí se podle vývoje situace závodní sezóny. Je tedy možné, že se Gaviria nakonec na Tour odstane, ale kombinovat Tour s Girem bude extrémně náročné. 

Nominace UAE Emirates:

Tour de France
Fabio Aru
Tadej Pogačar
Davide Formolo
David De la Cruz
Alexander Kristoff

Giro d'Italia
Fernando Gaviria
Maximiliano Richeze
Sebastian Molano
Brandon McNulty
Joe Dombrowski
Valerio Conti
Diego Ulissi

Vuelta España
David de la Cruz
Davide Formolo
Fabio Aru
Jasper Philipsen
Rui Costa

Tým se tedy na Tour soustředí na celkové pořadí s Tadejem Pogačarem, kterému budou pomáhat Fabio Aru, Davide Formolo a David de la Cruz. Alexander Kristoff se bude připravovat na dlážděné klasiky, které přidjou po skončení Tour. Také Formolo se na Tour rozjede na klasiky, měl by se soustředit na ardenské jednorázovky.

Giro je ve znamení hromadných dojezdů. Lídr na celkové pořadí chybí, zato bude a startu velmi rychlá sestava s Gaviriou, Richezem a Molanem. Všichni tři můžou sprintovat o etapová vítězství, ale lídrem bude Gaviria, Richeze a Molano jsou v tomto případě domestici. Na etapy se soustředí také Diego Ulissi a Valerio Conti. Jet na celkové pořadí může zkusit Joe Dombrowski, ale pravděpodobnější jsou úniky v horách. Pro Brandona McNultyho to bude debut na třítýdenním závodě, takže by se měl především učit.   

Závodníci, kteří se představí na Giru přijdou o jednorázové klasiky. Pro Gaviriu je to škoda, na klasiky se chystá už několik let, ale neustále mu něco brání. V Quick-Stepu to byla konkurence týmových parťáků a loni zase zdraví. Klasiky nepojede ani Ulissi, třetí muž loňského Valonského šípu. 

Na španělskou Vueltu míří zase především vrchaři. Fabio Aru by mohl dostat příležitost jet na svůj vlastní výsledek. Ale startovat budou i David de la Cruz, Davide Formolo a Rui Costa. Formolo i de la Cruz mohou jet na celkové pořadí, Costovi půjde hlavně o etapy. Stejně jako Jasperu Philipsenovi. Mladý Belgičan je v hierarchii týmu až třetím sprinterem, přitom je velmi talentovaný. Na se nedostane, ale klasiky by jet měl a naváže na ně Vueltou. Zajímavé je, že se vedení týmu rozhodlo na Vueltu poslet hned tři jezdce s Tour v nohách (Aru, Formolo, De La Cruz). Je kombinace Tour a Vuelty letos dobrý nápad?