Do etapáku nakonec nastoupilo 61 cyklistů sdružených v 11 týmech.

Dvanáct zvlněných kilometrů úvodní časovky s pětisetmetrovým štěrkovým úsekem projel Richard Habermann v čase 16:52 a druhého v pořadí Hans-Jörg Leopolda z Arbö RadTeam Feld am See za sebou nechal o 13 sekund. O dalších 11 zaostal na 3. místě Šimon Vaníček z ČEZ Cyklo Team Tábor (na snímku).

"Oproti loňsku, kdy jsem dojel v časovce dvanáctý, mám letos nejspíš lepší nohy a taky dost pomohla koza, která loni nebyla," řekl vítěz časovky Richard Habermann (na snímku). "Zítřejší etapa končí jen kousek od domu mých příbuzných, tak bych se samozřejmě rád ukázal."

Richardovi patří tři dresy, pouze bílý pro jezdce do 23 let oblékl Alberto Carlo Monti z Ústeckého Centra Cyklistiky, který v absolutním pořadí obsadil 6. místo.

I v týmech patří prvenství týmu AC Sparta Praha, o 3 vteřiny než Sparta je horší na 2. místě MIX ČEZ Cyklo Team Tábor a Auto Škoda Mladá Boleslav.

Zítra se startuje v 11 hodin v Popelíně a 16,3 km dlouhý okruh přes Horní Olešnou, Zahrádky, Bořetín a Českou Olešnou si dají cyklisté desetkrát.

Výsledky.