V černém dresu se žlutými puntíky, tedy dresu lídra průběžného pořadí nastoupil do první etapy vítěz včerejšího prologu, nizozemský cyklokrosový světový šampion v kategorii U23 z ledna roku 2021 Pim Ronhaar. Na dresy je v Lucembursku zvyklý, vždyť loni tady vyhrál vrchařskou soutěž.

Dnešní etapa měřila 157 km a obsahovala 1640 výškových metrů. Z pohledu profesionálních cyklistů tedy nic moc. Zakopaný pes mohl spočívat v posledních 50 km, kdy bylo nutno na okruhu u cílového Rumelange překonat pětkrát 1,5 km dlouhé stoupání o průměru 4,8 %, když první pětistovka se dostala k 6,5 %. Závěrečné 4 km se ale odehrály na rovině.

Došlo na nejpravděpodobnější variantu, tedy hromadný spurt. Vyhrál 25letý Ital Giacomo Ballabio. Ten posledních pět let střídá co rok, to jiný kontinentální nebo klubový celek. Aktuálně reprezentuje novozélandskou sestavu Global 6.

Druhý skončil sprinter nizozemského Abloc Martin Pluto a třetí Timo De Jong z nizozemského VolkerWessels. Pim Ronhaar z Baloise Trek Lions zůstává i nadále v čele klasifikace jednotlivců.

Nejlépe se z našich cyklistů umístil Michal Schuran, patřila mu 42. příčka, stále však v čase vítěze. Michael Kukrle zůstává průběžně pátý.