Pro některé závodníky to bude první poměření sil sezóny v silničním závodě v takovéto konkurenci. Ta bude opravdu veliká, už nyní je na start přihlášeno 411 závodníků a závodnic!

„Přihlášených závodníků je v letošním roce opravdu velké množství, z čehož máme samozřejmě radost. Doufáme, že se toto číslo v budoucnu ještě zvedne a bude přicházet i více mladých do závodů pro elitní muže. Mírně oslabená bude ale kategorie juniorů a juniorek, kde ti nejlepší momentálně reprezentují na mezinárodních akcích,“ říká s potěšením ředitel elitního seriálu závodů Jakub Edr.

Závodníci budou o první body do celkového hodnocení bojovat na dobře známém okruhu, se startem u kulturního domu ve Zbraslavi a cílem na vrcholu stoupání. Podmínky bodování zůstávají stejné jako v minulém roce. Nejlepší závodník celkového pořadí navíc bude odlišen dresem pro vedoucího závodníka od generálního sponzora seriálu KALAS Sportswear.

„Diváci se mohou těšit na velmi zajímavou podívanou, na prvních závodech se chtějí všichni závodníci ukázat, bývají velmi aktivní. Na okruhu hodně fouká, není vůbec lehký,“ dodává Edr.

Velmi výživným závodem by měl být zejména závod juniorů, kteří okruh dlouhý 5,5 kilometru absolvují celkem sedmnáctkrát.

Po úvodním poháru ve Zbraslavi pak na všechny kategorie včetně mužů elite čeká závod v Kyjově, který bude pro všechny zároveň i druhým závodem KALAS CUPu 2018.

ROZPIS Českého poháhu žen a mládeže

ROZPIS ČP Zbraslav u Brna

Foto: Jan Brychta/Světcyklistiky.cz