Tým Jumbo-Visma oznámil Van Aertův závodní program zatím jen do konce letošního roku. Všestranný Belgičan ukončil silniční sezónu na mistrovství světa v Austrálii, kde strávil také dovolenou a po návratu do Evropy se začal pomalu připravovat na cyklokrosové závody. Kromě silničních tréninků a tréninků v terénu zařadil také kratší výběhy. 

Van Aertův cyklokrosový program začne až 4. prosince na světovém poháru v Antverpách, ale během necelého měsíce stihne sedm podniků. Intenzivní bude především závěr roku a vánoční turné:

  • 4. 12. - Antverpy (SP)
  • 11. 12. - Dublin (SP)
  • 23. 12. - Mol (Exact Cross)
  • 26. 12. - Gavere (SP)
  • 27. 12. - Heusden-Zolder (Superprestige)
  • 28. 12. - Diegem (Superprestige)
  • 30. 12. - Loenhout (Exact Cross)

O dalších závodech ještě není rozhodnuto, jistá je snad jen účast na mistrovství světa v nizozemském Hoogerheide, které se v příštím roce koná až 5. února. Na začátku prosince objede dva světové poháry v belgickým Antverpách a navštíví nové dějiště v irském Dublinu. Poté se chystá na silniční soustředění a kolem Vánoc se pořádně rozjede. 

Na silniční soustředění se chystá i v novém roce, silniční kariéře logicky dává přednost a chce být připraven na jarní klasiky. Ty jsou v příštím roce jeho nejdůležitějším cílem, chce vyhrát minimálně jeden dlážděný monument, tedy Kolem Flander, nebo Paříž-Roubaix, nejlépe oba závody. Toho ještě ve své kariéře nedosáhl, i když už se postavil na stupně vítězů na nižších příčkách. 

Během ledna by měl obhajovat belgický titul v cyklokrosu v Lokerenu, šampionát se koná 15. ledna. Cyklokrosovou sezónu pravděpodobně zakončí na světovém šampionátu 5. února. Poslední mistrovství v americkém Fayetteville vynechal, protože se soustředil na silniční sezónu, ale později toho litoval, protože kvůli covidu přišel o start na Kolem Flander.

Tentokrát chce získat světový titul v cyklokrosu, což se mu naposledy podařilo v roce 2018 ve Valkenburgu. V dalších třech letech se radoval Mathieu van der Poel a letos poprvé Tom Pidcock. Van Aert by měl silniční sezónu zahájit už na konci února na první klasice Omloop Het Nieuwsblad (25. 2.), kde obhajuje vítězství.