Možná bychom o tom měli znovu jednat, řekl Mathieu van der Poel o možném startu na Tour de France. To však má několik velkých háčků. Pořadatelé Tour de France nepozvaly Alpecin - Fenix, vybrali si čtyři domácí sestavy a ty se na start určitě dostaví. Pokud nějaký start bude. 

Pokud se Tour letos pojede, určitě bychom o to měli lobbovat. Myslím, že bychom měli výjimečnou Tour s mnoha různými jezdci. Určitě jsme tomu otevřený, řekl v rozhovoru pro Het Journaal. Van der Poel sice letos získal už třetí profesionální titul mistra světa v cyklokrosu, ale cílů měl mnohem více. Na Tour de France se nechystal, protože po jarních klasikách se měl zaměit na horská kola a dosáhnout svého dlouhodobého snu, zlaté olympijské medaile na horských kolech.

Start na Tour de France byl v plánu až v sezóně 2021, ale to se kvůli pandemii koronaviru také mění. Tour de France a Olympijské hry v Tokiu se možná budou překrývat a Van der Poel se svého zlatého snu vzdát nechce. Teď by bylo nejlepší jezdit na horském kole a za rok debutovat na Tour de France. To by bylo pěkné. Musíme se ale přizpůsobit nové situaci, příští rok určitě ještě budu jezdit na horských kolech.

Není příliš pravděpodobné, že by Alpecin - Fenix získal dodatečnou divokou kartu na Tour de France. Pravidla Mezinárodní cyklistické unie to nedovolují. Jedině na úkor některého týmu, který by se startu dobrovolně vzdal. Ale to je vše pouhá teorie.

Van der Poel měl být největším favoritem nedělního monumentu Kolem Flander a chystal s ejeho debut na Paříž - Roubaix. Ale nic z toho nebude. Aspoň zatím. Slyšel jsem zvěsti o konání Kolem Flander na podzim. Ale musíme počkat, až bude po všem, pak můžeme zase plánovat.

Van der Poel je hlavní tváří společnost Zwift, která nabízí virtuální cyklistiku na trenažérech. Zwift je teď velmi populární, protože v mnoha zemích se nesmí jezdit venku a závody jsou zrušeny všude. Na Zwiftu se závody konají, ačkoliv to jsou zatím nesmělé pokusy.  

Teď je nejdůležitější vyřešit koronu, ostatní je vedlejší. To se musí vyřešit, než můžeme opět plánovat, dodává Van der Poel.