Zatímco Wout van Aert oznámil účast na sedmi závodech do konce letošního roku, jeho největší rival Mathieu van der Poel má naplánovanou téměř celou zimní sezónu. Stihne minimálně čtrnáct závodů, mezi které vsadí ještě dvě silniční soustředění. Sezónu zahájí 27. listopadu na světovém poháru v Hulstu, další víkend objede dva závody, Superprestige v Boomu a světový pohár Antverpách, kde se poprvé utká s Van Aertem.

Cyklokrosová sezóna Mathieu van der Poela: 

27. 11. Světový pohár (Hulst)

3. 12. Superprestige (Boom)

4. 12. Světový pohár (Antverpy)

17. 12. Světový pohár (Val di Sole)

23. 12. Exact Cross (Mol)

26. 12. Světový pohár (Gavere)

27. 12. Superprestige (Heusden-Zolder)

28. 12. Superprestige (Diegem)

30. 12. Exact Cross (Loenhout)

3. 1. X2O Trophy (Herentals)

5. 1. X2O Trophy (Koksijde)

8. 1. Světový pohár (Zonhoven)

22. 1. Světový pohár (Benidorm)

5. 2. Mistrovství světa (Hoogerheide)


To znamená, že Van Aert a Van der Poel se potkají v Antverpách, v Molu, Gavere, Heusden-Zolderu, Diegemu, Loenhoutu, Herentalsu, Benidormu a na šampionátu v Hoogerheide. Van der Poel a jeho tým Alpecin-Deceuninck ještě nemají jasno o posledním víkendu před šampionátem v Hoogerheide. Na konci ledna možná zařadí jeden, nebo dva závody. Možná žádný a bude pouze trénovat. 

Van der Poel si během terénní sezóny dvakrát odskočí na delší silniční soustředění. Od 5. do 14. prosince odjede na týmové soustředění do Španělska a stejný plán má také od 9. do 19. ledna. 

Nizozemec ukončil silniční sezónu 12. října v Itálii, ale už od nešťastného mistrovství světa v Austrálii, nebyl v nejlepší formě a nedařilo se mu na silnici, ani na gravelu. Po více než měsíční pauze a návratu do tréninku začne opět závodit v oblíbeném cyklokrosu. Loňskou sezónu musel vynechat kvůli zdravotním problémům a nemohl ani obhajovat duhový trikot. Letos doufá v návrat na vrchol a zisk už pátého elitního světového titulu.