Startovní listina není ještě kompletní, uzávěrka je až ve čtvrtek 24. října, ale už dnes je zřejmé, že konkurence si minimálně nezadá s úrovní prvního letošního českého závodu kategorie C1, který celý seriál uvedl a konal se v Mladé Boleslavi, a kde stanulo na startovní čáře 18 cizinců. Připomeneme, že v Mladé Boleslavi obsadili 1. a 3. místo a v první patnáctce se jich umístilo celkem 10.

K pondělnímu večeru bylo na soupisce celkem 22 cizinců, přičemž největší pozornost budí belgická ekipa, která čítá 6 jmen. Z nich největší favorit je jednatřicetiletý Vincent Baestaens, 23. ve světovém rankingu. Mezi další zajímavá jména patří jeho krajan dvaadvacetiletý Lander Loockx (32.), čtvrtý z posledních Holých Vrchů, francouzský veterán (roč. 1983) Steve Chainel (35.), Nizozemec Stan Godrie (44.), Švýcar Marcel Wildhaber (54.), který v Boleslavi vystoupal na bronzový stupínek, či italští bratři Samaprisiové, z nichž je lépe postavený Nicolas (88.).

Několik mladých Belgičanů k nám přijede získávat ostruhy. Patří mezi ně dvacetiletí Jelle Camps a Arne Vrachten, mimochodem druhý za Emilem Hekele na C2 v Rakousku tuto neděli, či jednadvacetiletý Gianni Siebens. Bude zajímavé porovnat jejich výkonnost s výkonností našich vrstevníků: Jelínkem a Vaníčkem či dokonce devatenáctiletými Římanem, Tomáškem, Hulou nebo Kunáškem.

Na soupisce jsou vedle jmenovaných a samozřejmě domácích cyklistů i krosaři ze Slovenska, Německa, Polska či Rakouska.

Lákadlem je i to, že si letos poprvé na závod českého poháru přijede zazávodit Lubomír Petruš (roč. 1990), kdysi velká naděje českého cyklokrosu, jehož největším cyklokrosovým úspěchem je bronzová medaile z MS juniorů v roce 2007.

Hlavní závod mužů startuje ve 13 hodin a odehraje se v přímém přenosu České televize.