Tým Katusha - Alpecin byl představen v sídle dodavatele kol Canyon. Závodníci předvedli nový, bleděmodrý dres a tým oznámil i několik dalších změn. V jedenáctém roce existence bude jedním ze sportovních ředitelů zkušený Belgičan Dirk Demol, který kromě svých závodních vítězství sbíral i úspěchy s Fabianem Cancellarou v pozici sportovního ředitele. 

Do týmu se po několika letech vrací Erik Zabel. Slavný spurtér a klasikář v týmu působil v roce 2012 jako specialista na hromadné dojezdy, ale byl odvolán poté, co byla zjištěna jeho dopingová minulost. Nyní je mu pravděpodobně odpuštěno, protože je zpět. 

Katusha - Alpecin vstoupí do sezóny s 24 závodníky, ale lídři zůstávají stále stejní. Ilnur Zakarin je lídrem na celkové pořadí na třítýdenních závodech i na kratších etapových závodech. Zakarin změní závodní program: "V příštím roce se soustředím výhradně na Giro d'Italia. Cítím, že jsem připraven pokusit se o celkové pořadí na Grand Tour." 

Zakarin dokázal už v roce 2017 dokončit španělskou Vueltu na třetím místě celkově. Na Giru byl ve stejném roce pátý. Letos mu to zdaleka tolik nevyšlo, zkusil uspět na Tour de France, ale bylo z toho jen deváté místo. První desítka, ani pětka, už pro Zakarina není cílem. Nyní je potřeba dokončit na pódiu. 

Na Tour de France by se měl objevit sprinter týmu Marcel Kittel. Německý závodník prožil zapomenutelný první rok v ruském celku, když vyhrál jen dva závody. Kittel cítí novou motivaci: "Když se nedaří, donutí vás to změnit přístup a zjistíte, na co je třeba soustředit energii. 

Kittel ukončil sezónu velice brzo a brzo se také vrátil k tréninku. O závodním programu na další rok nemluvil, protože jeho zatím jediným cílem je dostat se zpět do formy: "Jsem v situaci, kdy se 100% soustředím na trénink a závody. Zjistil jsem, že se musím zaměřit na základy. Začal jsem trénovat brzo a cítím se svěží a motivovaný opět vítězit." 

Foto Sirotti, Katusha - Alpecin