Klasika Brno - Mikulov - Brno byla naplánována na 26. dubna tohoto roku. Závod je součástí seriálu Visegrad 4, další tři závody pořádají na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Kvůli nákaze COVID-19 a následným opatřením namířeným proti šíření viru, není možné pořádat žádné závody a jiné sportovní akce. Proto nebude ani Brno - Mikulov - Brno. Ale pořadatelé doufají, že se závod podaří uspořádat 22. srpna. 

TJ Favorit Brno, pořadatel závodu, se dohodl s pořadateli v ostatních zemích Visegradské čtyřky a prostřednictvím Českého svaz cyklistiky požádal o nové datum konání a místo v kalendáři Mezinárodní cyklistické unie (UCI). Pokud by vše vyšlo, jely by se závody V4 v těchto termínech:

Čtvrtek 20. 8. GP Slovakia
Pátek 21. 8. GP Hungary
Sobota 22. 8. GP Czechia
Neděle 13. 9. GP Poland

UCI na požadavek pořadatelů zareagovala okamžitě. Ale nedokáže zaručit místo v mezinárodním kalendáři. Rozumíme žádosti pořadatelů o nový termín v roce 2020 (22. 8. 2020), ovšem počet zrušených závodů je velký a odklad vyžaduje diskusi a všechny akce pravděpodobně přesunuty nebudou. UCI později dodá další informace, píše se v odpovědi na žádost o nový termín. 

Pořadatelé nadále pracují na přípravě závodu v novém potenciálním termínu.


Připravovaná trať závodu: