loading...

Jihočeské Veselí hostilo cyklokros už podesáté a představilo se zde téměř na čtyři stovky závodníků všech věkových kategorií. Elitní český pohár měl mezinárodní kategorii C2.

Od startu jeli vpředu Šimon Vaníček a Matyáš Fiala (oba ČEZ Tábor), za nimi Jakub Říman (Auto Škoda Mladá Boleslav), Adam Ťoupalík (Elkov/Kasper) a polský terénářský obojživelník Marek Konwa (UKS Krupinski). Bývalý dvojnásobný mládežnický medailista z mistrovství světa Ťoupalík se pak osamostatnil v čele a postupně jen zvyšoval náskok. Druhý dojel Říman, třetí Konwa a čtvrtý počtvrté Vaníček, který pak vyrazil ještě na nedělní světový pohár. Pátý zůstal pak další reprezentant Robert Hula (Expres.CZ/Tufo Kolín). Sedmý dojel po zranění se vracející Matěj Stránský (ATT Investments).

„Snažil jsem se zbytečně nikam nespěchat. Jel jsem na čtvrté pozici, ale ve třetím okruhu jsem viděl, že Konwa má menší náskok, takže jsem ho dojel, najel si na čelo a snažil se rozhodnout hlavně v technické části a nedělat chyby. Později se přibližoval Říman, protože v prudkých pasážích jsem potřeboval trochu odpočívat. Výkonnost mi dnes trochu chyběla, ale hlídal jsem si technické úseky a snažil se jet bez chyb,“ popsal svoji cestu za triumfem vítěz.

Kristýna Zemanová (Brilon Mladá Boleslav) odjela soupeřkám suverénně hned v prvním kole, poprvé na nových klech od Bici Italia. Reprezentační kouč Petr Klouček jen s uznáním vykládal, že takhle skvěle a v pohodě ji závodit ještě neviděl. Druhá skončila za 1:23 minuty 39letá veteránka Pavla Havlíková (Lawi), která už vrcholovou scénu opustila, třetí pak další třiadvacítka Kateřina Hladíková (Brilon). Nejlepší juniorka Vanda Dlasková (Auto Škoda) byla desátá. Mezi juniory vládl doma počtvrté Václav Ježek mladší (také Brilon).

Kompletní výsledky najdete na Sportsoft.cz.

Český pohár i s elitou pokračuje na státní svátek 17. listopadu ve Slaném.