E-BIKE škola - 2. díl

Časopis Electric Bike Action přichází s druhým dílem  E-BIKE školy a tentokrát se v ní bude zabývat tématem rovnováhy.

16.09.2018 22:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - JÍZDA NA NESTABILNÍM POVRCHU - 9. díl

Správná jízda v nestabilních podmínkách patří mezi opravdové mistrovství každého bikera. Podle toho, jak se biker při jízdě vypořádá s blátem, volnými nebo kluzkými kameny, štěrkem, pískem, vodou, kořeny, mokrou trávou či ledem se sněhem, se hodnotí jeho technická zdatnost.

11.09.2018 9:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - ZÁKLADNÍ DOVEDNOSTI ZÁVODNÍHO CYKLISTY - 9. díl

V dnešním díle Alltraining cycling Academy se naučíme dovednosti v tréninkové skupině přenést do intenzivního závodního využití.

04.09.2018 14:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - ROVNOVÁHA, BALANC, SIGNÁLY - 8. díl

Celková zručnost ovládání kola jednou rukou, řízení bez držení s udržením rovnováhy a balancování patří k základním dovednostem každého cyklisty.

14.08.2018 16:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - JÍZDA VE SKUPINĚ (LAJNA, DVOJICE, STŘÍDÁNÍ, VÍTR) - 8. díl

Jízda ve skupině je neodmyslitelnou součástí tréninku jakéhokoli cyklisty. Skupinu tvoří už dva a více cyklistů. Platí zde jednoduchá pravidla, která je potřeba dobře znát, abyste si trénink spolu užili. Různé formy jízdy ve skupině je třeba si osvojit. V dnešním dílu naší Alltraining cycling Academy vás naučíme, jak jezdit ve skupině s ostatními cyklisty.

07.08.2018 13:30:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - PŘEKONÁNÍ PŘEKÁŽKY – NADHOZENÍ KOLA A PŘESKOK - 7. díl

Kořen, kámen, strouha, díra, strom, obrubník či jen retardér. Jakákoli nečekaná překážka vyžaduje pozornost a rychlou reakci jezdce. Umět na kole něco přeskočit či jen nadzvednout přední a zadní kolo je při překonávání překážek nezbytnou dovedností, díky které předejdeme možnému defektu.

31.07.2018 0:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - CYKLISTICKÉ SIGNÁLY, ROVNOVÁHA A BALANC - 7. díl

Celková zručnost ovládání kola jednou rukou, řízení bez držení a rovnovážné pohyby s balancováním patří k základním dovednostem každého cyklisty. Každý by měl umět střídavě pouštět pravou či levou ruku nebo dokonce sundat obě ruce z řídítek. Při každém silničním tréninku dojde k situacím, kdy je třeba dávat signály, sáhnout pro lahev s pitím, vytáhnout z kapes dresu tyčinku, nebo si obléci či odložit vrstvy oděvu. Jak tedy na to, si řekneme v dnešním díle naší Alltraining cycling Academy.

27.07.2018 0:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - Zatáčka - 6. díl

Z kopce dolů umí jet každý, ale projet zatáčku bez výrazné ztráty rychlosti už dokáže málokdo. Základem správného průjezdu je i vhodné rozložení těžiště pomocí úchopu ve spodním oblouku řídítek. Dalším základním pravidlem je pozice klik, kdy vnitřní klika by v zatáčce měla být vždy ve vrchní úvrati. Pokud je tomu naopak, hrozí škrtnutí pedálu o povrch vozovky a v nejhorším až pád. Jak projet různé typy zatáček si vám dovolíme poradit v dnešním dílu naší Alltraining cycling Academy.

11.07.2018 0:00:00

Podporují nás