Poradna - Všechna témata

Cykloškola Vojtěcha Berana - SJEZD, ÚČINNÉ BRZDĚNÍ A SCHODY - 5. díl

Při jízdě na horském kole patří sjezdy k tomu nejzábavnějšímu – aniž bychom museli šlapat, můžeme jet vysokou rychlostí a užívat si adrenalin.

28.06.2018 18:00:00

Může jet cyklista po chodníku?

Mezi pražskou veřejností se na toto téma vede vášnivá debata již mnoho let. Pěší celkem přirozeně nevidí cyklisty na chodníku rádi. Neukáznění jezdci na kole se podle jejich názoru řítí po chodnících neúměrnou rychlostí a s nedostatečným odstupem od ostatních, což je pro chodce nepříjemné. Na druhou stranu cyklisté se s podobným nedostatkem ohleduplnosti setkávají na silnicích ze strany motoristů. V některých případech se tedy nelze úplně divit, že cyklisté raději pro svou jízdu volí pro ně bezpečnější chodník. Postoj zákona k takové situaci je ale jednoznačný: cyklista na chodník nepatří.

27.06.2018 7:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana – SJEZD - 5. díl

Při samotné jízdě na silničním kole patří sjezdy většinou k tomu nejzábavnějšímu a říká se, že jsou vždy za odměnu – můžeme jet vysokou rychlostí bez toho, abychom museli silově šlapat.

20.06.2018 0:00:00

Blíží se červencový videoseminář

Zveme vás ke sledování videosemináře s Robertem Kleinerem, který bude zaměřen na problematiku tréninku řízeného pomocí wattů. Představíme si aktuality a zajímavosti spojené s wattmetry a letošním Girem.

18.06.2018 9:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana – ROZJEZD DO KOPCE, SESKOČENÍ A NASKOČENÍ NA KOLO - 4. díl

Pokud se stane, že bikera v kopci cokoli zastaví, musí být schopný opětovně uvést kolo do pohybu. Při úplném zastavení je naprosto klíčové se do kopce znovu rozjet. Důležité je i správné naskočení na kolo především kvůli hospodaření se silami a zvýšení efektivity pohybu ve všech terénech.

11.06.2018 9:00:00

Červnový videoseminář

Právě proběhl pravidelný videoseminář, který pro vás připravily Cyklosemináře.cz. Opět s Pavlem Štědrým jsme navázali na dubnový pořad zaměřený na optimální nastavení cyklistického posedu. Tentokrát jsme se primárně zaměřili na nejčastější chyby v nastavení a na komplikace, které mohou způsobit.

06.06.2018 20:30:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - VÝJEZD - 4. díl

Kopce jsou kořením cyklistiky. Kopec je jednou z nejspravedlivějších částí cyklistického výkonu. Výjezd vždy prověří aktuální fyzickou kondici jezdce. Kromě zařazení správného převodu a plynulého stylu šlapání, kdy jsou nohy stále v optimálním stejném tahu, hraje při úspěšném zdolání výjezdu roli i pozice těžiště jezdce. Jak správně na to si řekneme v dnešním díle naší Alltraining cycling Academy.

31.05.2018 14:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - VÝJEZD - 3. díl

Horské kolo získalo své jméno tak, že jako první jízdní kolo umožnilo zdolat prudší sklony v horském terénu. Při úspěšném zdolání výjezdu hraje kromě zařazení správného převodu důležitou roli pozice jezdce a citlivé přesouvání těžiště nad kolem. Kopce jsou kořením cyklistiky a jejich zdolávání je výzvou pro mnoho cyklistů. V dnešním díle naší Alltraining cycling academy vám poradíme, jak na ně.

19.05.2018 13:00:00

Podporují nás