Poradna - Všechna témata

Cykloškola Vojtěcha Berana - ROVNOVÁHA, BALANC, SIGNÁLY - 8. díl

Celková zručnost ovládání kola jednou rukou, řízení bez držení s udržením rovnováhy a balancování patří k základním dovednostem každého cyklisty.

14.08.2018 16:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - JÍZDA VE SKUPINĚ (LAJNA, DVOJICE, STŘÍDÁNÍ, VÍTR) - 8. díl

Jízda ve skupině je neodmyslitelnou součástí tréninku jakéhokoli cyklisty. Skupinu tvoří už dva a více cyklistů. Platí zde jednoduchá pravidla, která je potřeba dobře znát, abyste si trénink spolu užili. Různé formy jízdy ve skupině je třeba si osvojit. V dnešním dílu naší Alltraining cycling Academy vás naučíme, jak jezdit ve skupině s ostatními cyklisty.

07.08.2018 13:30:00

Videoseriál E-BIKE škola

Magazín o elektrokolech Electric Bike Action se ve třetím roce své existence na trhu pouští kromě tištěného časopisu a webových stránek www.electricbikeaction.cz také do natáčení videí z testů, akcí a jiných příležitostí.

02.08.2018 17:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - PŘEKONÁNÍ PŘEKÁŽKY – NADHOZENÍ KOLA A PŘESKOK - 7. díl

Kořen, kámen, strouha, díra, strom, obrubník či jen retardér. Jakákoli nečekaná překážka vyžaduje pozornost a rychlou reakci jezdce. Umět na kole něco přeskočit či jen nadzvednout přední a zadní kolo je při překonávání překážek nezbytnou dovedností, díky které předejdeme možnému defektu.

31.07.2018 0:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - CYKLISTICKÉ SIGNÁLY, ROVNOVÁHA A BALANC - 7. díl

Celková zručnost ovládání kola jednou rukou, řízení bez držení a rovnovážné pohyby s balancováním patří k základním dovednostem každého cyklisty. Každý by měl umět střídavě pouštět pravou či levou ruku nebo dokonce sundat obě ruce z řídítek. Při každém silničním tréninku dojde k situacím, kdy je třeba dávat signály, sáhnout pro lahev s pitím, vytáhnout z kapes dresu tyčinku, nebo si obléci či odložit vrstvy oděvu. Jak tedy na to, si řekneme v dnešním díle naší Alltraining cycling Academy.

27.07.2018 0:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana - Zatáčka - 6. díl

Z kopce dolů umí jet každý, ale projet zatáčku bez výrazné ztráty rychlosti už dokáže málokdo. Základem správného průjezdu je i vhodné rozložení těžiště pomocí úchopu ve spodním oblouku řídítek. Dalším základním pravidlem je pozice klik, kdy vnitřní klika by v zatáčce měla být vždy ve vrchní úvrati. Pokud je tomu naopak, hrozí škrtnutí pedálu o povrch vozovky a v nejhorším až pád. Jak projet různé typy zatáček si vám dovolíme poradit v dnešním dílu naší Alltraining cycling Academy.

11.07.2018 0:00:00

První prázdninový videoseminář za námi

Prezentace konkrétních wattmetrů, jejich specifika a ceny; novinky na poli wattmetrů a v plánování tréninků pomocí wattů; aktualní dění na trhu s wattmetry a odhad dalšího vývoje; prezentace wattového centra a poradenských služeb spojená s pozvánkou pro diváky Cykloseminářů; přehled novinek v oboru; využití wattmetru v přípravě na závodní sezónu u těch, kteří wattmetr mají, nebo plánují jeho pořízení a v neposlední řadě reakce na dotazy diváků. Na to vše odpovídal ve videosemináři Robert Kleiner.

04.07.2018 23:00:00

Jaká platí pravidla pro cyklistu na přechodu pro chodce?

Mnoho lidí z řad cyklistů i necyklistů je přesvědčeno o tom, že po přechodu pro chodce se cyklisté nesmí pohybovat na kole. Podle obecného mínění by v místech, kde na silnici není vyznačen speciální přejezd pro cyklisty, měl cyklista sesednout z kola a komunikaci přejít po přechodu jako pěší. Ve skutečnosti je to ale celé trochu jinak.

29.06.2018 11:00:00

Podporují nás