Poradna - Všechna témata

Cykloškola Vojtěcha Berana – SILOVÉ A ŠVIHOVÉ ŠLAPÁNÍ - 3. díl

Dnes vám poradíme, jak na silničním kole správně a efektivně šlapat do pedálů. Šlapání je motorem jízdy na kole. Cyklistika je pohyb opakování, který nás žene kupředu. Správná frekvence šlapání je podmínkou ekonomické, pohodlné i rychlé jízdy. Jak jí správně zvolit, si řekneme v dnešním díle naší Alltraining cycling Academy.

09.05.2018 0:00:00

Záznam květnového videosemináře s Petrem Kubiasem

S Petrem Kubiasem jsme si povídali o projektu cyklistické akademie Romana Kreuzigera, který byl letos spuštěn. Nahlédli do zákulisí mládežnického cyklistického týmu, který si dává za cíl vychovávat cyklistické talenty a přiblížili jsme specifika přípravy mladých cyklistů. V druhé části pořadu jsme přiblížili program mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice. Vedle sportovní stránky mistrovství jsme zmínili i doprovodné aktivity, které budou moci návštěvníci využít, pokud se rozhodnou podpořit závodníky přímo na místě.

02.05.2018 20:30:00

Cykloškola Vojtěcha Berana – OPTIMÁLNÍ POLOHA JEZDCE NA SILNIČNÍM KOLE, TLAK V PNEUMATIKÁCH - 2. díl

Na kole by se měl cyklista cítit přirozeně. Uvolněnost celého těla je základem bezproblémového a pohodného průjezdu jakkoli obtížným i členitým terénem.

11.04.2018 10:00:00

Záznam dubnového videosemináře se specialistou ze Specialized

Odstranění zdravotních problémů při jízdě na kole, větší pohodlí bez ztráty výkonnosti u hobby cyklistů, zvýšení výkonnosti u závodníků atd. To vše mohou být argumenty pro nastavení cyklistického posedu. Na otázky spojené s vhodným nastavení odpoví Pavel Štědrý, odborník, který se věnuje i profesionálním cyklistům z nejvyšších pater cyklistiky.

04.04.2018 20:00:00

Dubnový videoseminář se blíží

Zveme vás ke sledování videosemináře, ve kterém si přiblížíme problematiku nastavení cyklistického posedu v širších souvislostech a blíže si představíme jeden z konkrétních postupů - Specialized Retül.

29.03.2018 22:01:00

Cykloškola Vojtěcha Berana – VÝBĚR KOLA A POSED - 1. díl

V prvním díle naší Alltraining cycling Academy vám poradíme, jaké horské kolo vybrat. Jak na něm pohodlně sedět, držet se správným úchopem řídítek v jakémkoliv terénu a za každé situace. Také se dozvíte jak nastavit efektivně posed, aby se vám na něm sedělo pohodlně a mohli jste šlapat s vysokým výkonem bez ztráty energie.

21.03.2018 10:00:00

Cykloškola Vojtěcha Berana – POSED, ÚCHOPY A VÝBĚR KOLA - 1. díl

V prvním díle naší Alltraining cycling Academy vám poradíme, jak na silničním kole pohodlně sedět, držet se ve všech částech řídítek správným úchopem, v jakémkoliv terénu a za každé situace. Dále se dozvíte, jak na kole nastavit efektivně posed, aby se vám na něm sedělo pohodlně a mohli jste šlapat s vysokým výkonem bez ztráty energie.

14.03.2018 11:00:00

Březnový videoseminář je tu

Tentokrát si s Radkem Benym Benešem, který stojí v čele týmu pořadatelů cyklistických akcí Pavé Tour Milovice a Lawi Tour Classic popovídáme o uvedených cyklistických závodech, novinkách v roce 2018. Obecně o závodnické taktice a technice a jejich vlivu na výsledky. O kvalitě silničních cyklistických závodů v ČR a o pojmech "hobby cyklista" a "výkonnostní cyklista". Koníčkem Radka Beneše je také výroba cyklistických trofejí. Konkrétní trofeje a postup jejich výroby budou ve videosemináři také prezentovány.

07.03.2018 21:15:00

Podporují nás