Poradna - Všechna témata

Jakým způsobem pracovat s tréninkovými metadaty?

Subjektivní vnímání tréninkové zátěže se někdy liší od dat získaných z různých tréninkových zařízení (pulsmetry, wattmetry, měřiče variability srdeční frekvence). Různí lidé reagují na stejné fyzické zatížení různým způsobem. Je tady možné dávat (generovat) objektivně platná tréninková doporučení?

01.04.2019 12:00:00

Jaký je vztah objemu a intenzity tréninku a tréninkových doporučení aplikace mySASY?

Jaké parametry ovlivňují tréninková doporučení generovaná aplikací mySASY? Jak spolu souvisí délka tréninku a jeho intenzita? Do jaké míry se tyto faktory promítnou do celkové náročnosti tréninku? Jakým způsobem vyjádřit náročnost tréninkové jednotky na bodové škále 1 až 10?

26.03.2019 22:00:00

Jaký je význam spánku jako regenerační aktivity?

Jak zrychlit regeneraci našeho těla? Zafunguje dostatečný počet hodin spánku? Je možné zmíněný „dostatečný počet hodin“ objektivně stanovit? Může nám pomoci diagnostika mySASY? Do jaké míry je třeba nechat odpočinout nejen naše tělo, ale i naší hlavu? Jak je to s fyzickým odpočinkem a psychickým odpočinkem?

24.03.2019 22:45:00

Je vířivka vhodným regeneračním nástrojem?

Jak zrychlit regeneraci našeho těla? Zafunguje vířivka? Může nám pomoci diagnostika mySASY? Do jaké míry je třeba nechat odpočinout nejen naše tělo, ale i naší hlavu? Jak je to s fyzickým odpočinkem a psychickým odpočinkem?

20.03.2019 12:00:00

Jak rozumět grafické interpretaci variability srdeční frekvence?

Variabilitu srdeční frekvence převádí aplikace mySASY do grafického výstupu. V průběhu měření tak můžeme sledovat sloupce různé barvy a různé velikosti. Jaký význam tyto údaje mají? Můžeme sami tento grafický výstup interpretovat? Který parametr ovlivňuje velikost sloupce a který barvu?

17.03.2019 23:00:00

Lze využít data z úvodních měření diagnostiky mySASY?

Z jednotlivých ranních měření variability srdeční frekvence složí příslušná aplikace obrázek o míře naší adaptace na předchozí zátěž a stanoví náš tréninkový profil. Je třeba čekat až aplikace data vyhodnotí, nebo je možné využít fata z jednotlivých úvodních měření dříve? Pokud ano, jakým způsobem? Pokud ne, jak dlouho budeme čekat na využitelné informace?

14.03.2019 23:00:00

„Co je psáno, to je dáno“ - do jaké míry trvat na dodržení tréninkového plánu?

Teoreticky jednoduchý úkol sáhnout do tréninkového plánu a na místo intenzivního tréninku zařadit volnější aktivitu může být pro někoho prakticky těžko proveditelné. Kdy je žádoucí trvat na dodržení tréninkového plánu a kdy je dobré provést aktuální změny? Jak nám s tímto může pomoci diagnostika mySASY?

10.03.2019 19:00:00

Jak se do naměřených hodnot promítne čas ranního měření?

V pracovní části týdne většinou vstáváme dříve, než během víkendu. Může tato skutečnost způsobit rozdíl v hodnotách naměřených diagnostikou mySASY? Pozitivně, nebo negativně? A jak se v hodnotách projeví ranní trénink a pozdně večerní trénink? V kterou ranní dobu provádět měření?

07.03.2019 20:00:00

Podporují nás