Poradna - Všechna témata

Kompatibilita hrudních pásů

Překotný vývoj v oblasti technologií, větší množství výrobců hledající si místo na trhu, vývoj a vylepšování modelů zavedených značek, různé protokoly využívané pro komunikaci elektronických zařízení… To vše může způsobovat, že některá zařízení si spolu „rozumí“ a jiná ne. Jak je to s kompatibilitou hrudních pásů a diagnostiky mySASY? Která zařízení je možné využívat a kdy je třeba pořídit nový hrudní pás se snímačem variability srdeční frekvence?

18.07.2019 2:00:00

12. díl Alltraining Academy - Ovoce, vitamíny a minerály v jídelníčku cyklisty

Ve vašem jídelníčku nesmí chybět ovoce a vaše tělo musí mít dostatek minerálů a vitamínů. Na co si dát při stravování pozor?  To se dozvíte v dnešním díle Alltraining Cycling Academy od tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz.

10.07.2019 12:00:00

Funkční věk

Klíčovým ukazatelem, který sportovci řeší v souvislosti s vyhodnocováním variability srdeční frekvence je míra kompenzace. Které další parametry je možné sledovat? Jakým způsobem je určován tzv. funkční věk? Jak se mění v závislosti na změnách míry kompenzace? Nebo se jedná o dva nezávislé ukazatele?

06.07.2019 11:30:00

11. díl Alltraining Academy - Cukry, tuky a bílkoviny ve stravě cyklisty

Tréninkové a rehabilitační centrum Alltraining.cz přináší další díl ze série Alltraining Cycling Academy, kde se dozvíte, co, jak a kdy jíst při sportovní aktivitě, protože správně zásobené tělo je základem úspěchu pro každého sportovce.

25.06.2019 8:00:00

Objektivní a subjektivní tréninkové ukazatele

Je celá řada různých přístrojů, aplikací, zařízení atd. jejichž cílem je sbírat data z našich tréninků, závodů, sportovních aktivit. Vedle toho někteří sportovci monitorují pomocí nositelené elektroniky svůj organismus i v jiný než tréninkový čas a dat mají násobně více. Nezapomínáme však na to, co nás ovlivňuje a není měřitelné? Neupnuli jsme se k objektivním ukazatelům, číslům a různým metrikám až moc?

24.06.2019 23:00:00

Věk, trénink, regenerace

Jak zasahuje do našich sportovních výkonů věk? Do jaké míry je limitující? Jak kombinovat poměr trénink: odpočinek v závislosti na věku?

23.06.2019 23:19:00

Specifika tréninku různých věkových kategorií

Jak zasahuje do našich sportovních výkonů věk? Do jaké míry je limitující? Do jaké věkové kategorie patří TOP závodníci, kteří se věnují dlouhému triatlonu? A jak je to u jiných disciplín?

17.06.2019 17:30:00

10. díl Alltraining Academy - Posilování v praxi cyklisty

Nezapomínejte po cyklistickém tréninku na posilování, které je pro vaše tělo velmi důležité. V našem tréninkovém centru Alltraning.cz se tomuto oboru věnuje zkušená fyzioterapeutka olympioniků a mistrů světa Mgr. et Mgr. Tereza Beranová, která vám poradí, jak správně provádět posilovací cviky. V dnešním díle jsme pro vás připravili i malý návod, jak se udržet fit po celou cyklistickou sezónu.

17.06.2019 16:00:00

Podporují nás