Poradna - Všechna témata

3. díl Alltraining Academy - Jak tělo správně zatížit a nastavit cyklistický posed / Cyklistický posed, základní parametry výkonu

V dnešním článku ze série Alltraining Cycling Academy vám vysvětlíme, jak organismus správně zatěžovat a jak na kole správně sedět.

24.04.2019 0:00:00

Aktivní regenerace

Další krátké video přibližuje slovní spojení "aktivní regenerace". Jak těmto slovům rozumět a co prakticky znamenají? Jak konkrétně může vypadat tréninková jednotka zaměřená na aktivní regeneraci organismu? Může být celkový odpočinek nástrojem pro efektivní odbourání nízké míry kompenzace?

23.04.2019 23:30:00

2. díl Alltraining Cycling Academy - Zátěžový test a tepová frekvence v řízení tréninku / Zátěžový test a tepová frekvence

V dnešním článku Alltraining Cycling Academy prozradíme, na čem stojí základy cyklistického tréninku a jaké energetické zdroje tělo zapojuje do výkonu.

18.04.2019 18:00:00

Fyzický trénink jako stresový podnět pro náš organismus

Každá tréninková jednotka je pro náš organismus stresovým podnětem, se kterým se musí vypořádat. Je však celá řada dalších stresových podnětů, které nepadají do kategorie „sportovní trénink“ a přesto se na stavu našeho organismu dokáží podepsat stejně, nebo ještě více. Které to jsou? Jak s nimi pracovat? Co vše ovlivní?

18.04.2019 12:00:00

1. díl Alltraining Cycling Academy - Jak se na kolo správně obléknout / Cyklistické oblečení

Výběr správného oblečení na kolo by cyklista neměl nikdy podcenit. Než na kolo vyrazíte, je třeba si uvědomit, že abyste se cítili při jízdě dobře, je důležitá správná teplota organismu. V dnešním článku ze série Alltraining Cycling Academy si tedy řekneme, jak na to.

15.04.2019 10:00:00

Časový rozestup mezi tréninkem a měřením variability srdeční frekvence

Do jaké míry ovlivní variabilitu srdeční frekvence časový rozestup mezi koncem tréninku a měřením variability srdeční frekvence? Je třeba brát tento aspekt v úvahu ve chvíli, kdy chci provádět změny v tréninkovém plánu? Jak přistupovat k naměřených údajům v případě, že střídám dopolední tréninky a tréninky v pozdních večerních hodinách?

12.04.2019 23:00:00

Lze v aplikaci mySASY uchovávat naměřená data?

Lze v aplikaci mySASY uchovávat údaje o dílčích měřeních variability srdeční frekvence? Nebo je nutné připojení k internetu a průběžné odesílání naměřených dat do klientského prostředí? Co se děje v případě, že připojení není k dispozici?

08.04.2019 10:00:00

Jaká je časová náročnost měření variability srdeční frekvence a v jakém stavu je vývoj zkráceného měření?

Téměř půlhodina ranního času je ukrojena pravidelným měřením variability srdeční frekvence. Jak probíhá další vývoj aplikace pro měření a chystá se zkrácená varianta měření? Co musí brát vývojáři aplikace v úvahu? Co případné změny v aplikaci přinesou běžnému uživateli?

04.04.2019 11:00:00

Podporují nás